Forum > i30 PD

Turbina w 1.5

(1/2) > >>

prezestomek:
Pytanie do wyjadaczy. Czy zawsze czekacie paręnaście sekund przed wyłączeniem silnika czy tylko po dłuższych trasach to robicie. Pytam bo ASO twierdzi, że tylko po dłuższych trasach czekać a 'majster', że za każdym razem  :o

weuek:
A nie masz tych kilkunastu sekund? Tak ci się zawsze spieszy?

Nowsze silniki mają niezależne chłodzenie turbinki (mój z 2012 r. ma), więc nic się im nie powinno stać. Ja studzę (dłużej niż kilkanaście sekund) tylko gdy stanę na MOPie. Po jeździe w ruchu miejskim nie, zresztą patrzę wtedy na temperaturę oleju na zegarach - na autostradzie dochodzi do 115*C, a na innych drogach jest poniżej 100.

Zibi.S68:
Jeden gość w robocie miał Astrę turbo głaskał przed wyjazdem głaskał po przyjeździe, każdemu mówił jak należy się obchodzić z turbiną silnik miał przejechane ok. 80 tys. i szlak ją trafił. Nie musze pisać że wszyscy się z niego nabijali i cały zakład. Mam Peugeota 206 1.4 HDI tyram nim od 6 lat codziennie po mieście krótkie trasy nie oszczędzam go przejechane 300 tys. nie ma jakiegoś specjalnego chłodzenia turbiny, gaszę go jak się zatrzymam i szlak jej nie trafił jak na razie. Natomiast w Hyundaiu turbinę wymieniałem na nową bo padła przy 150 tys. Natomiast słyszałem, że po długich trasach jak się piłuje cały czas bo się ma w głowie na.... należy turbinę wystudzić

weuek:
Chłopski rozum tak właśnie podpowiada.

PS Trafia "szlag" (od niemieckiego "schlagen"), nie "szlak".

prezestomek:

--- Cytat: weuek w 30 Grudzień 2021, 18:33:42 ---A nie masz tych kilkunastu sekund? Tak ci się zawsze spieszy?

Nowsze silniki mają niezależne chłodzenie turbinki (mój z 2012 r. ma), więc nic się im nie powinno stać. Ja studzę (dłużej niż kilkanaście sekund) tylko gdy stanę na MOPie. Po jeździe w ruchu miejskim nie, zresztą patrzę wtedy na temperaturę oleju na zegarach - na autostradzie dochodzi do 115*C, a na innych drogach jest poniżej 100.

--- Koniec cytatu ---
Turbina w i30 wagon nline z 2021 dlatego pytam o doświadczenia z modeli podobnych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej