Forum > i30 GD
Uniwersalne czujniki TPMS
Dzius:
--- Cytat: cinekxpl w 08 Styczeń 2022, 10:53:40 ---Parę dni temu przyszedł mi jedne czujnik z chin w ramach reklamacji. Dość szybko 3 tygodnie.
Dziś przy okazji wymiany oleju kolega wymienił mi uszkodzony czujnik i bez programowania przejechałem 5km i kontrolka zagasła. Prawdopodobnie czujniki maja takie same numery. Zobaczymy za parę dni czy błąd nie wróci.
Aukcja na której kupiłem
https://pl.aliexpress.com/item/1005001600963953.html?spm=a2g0o.9042311.0.0.288a5c0fnrqlD7
--- Koniec cytatu ---
Te dwa lata temu też kupiłem te czujniki, ale dopiero w tym roku zamontowałem je u wulkanizatora w kołach na zimę. Podziałały 2 dni po czym jak się zrobiło zimno lampka czujników świeci pod licznikiem kilometrów. Czy wasze jeszcze działają ?
christo:
U mnie działają.
Dzius:
Jak kupowałem te czujniki to byłem przewidujący kupiłem 5 sztuk. Dzisiaj pojechałem do wulkanizacji i się okazało, że jeden z nich słabo działa. Wymienili na 5 zapasowy, zakodowali i działa, lampka zgasła.
malerikula:
Każda bateria w czujniku ma swoją żywotność, jeżeli z starości jeden czujnik siadł to spodziewaj się w następnym czasie awarie następnych.
Nawigacja