Forum > i30 GD

Jak zamontować lampkę w podsufitce i skąd wiązka idzie

(1/2) > >>

filipkor:
Cześć ;) kupując hyundaia i30 GD kombi 2013r classic nie zauważyłem, że nie ma oświetlenia kabiny z przodu -.- i pytanie czy da radę jakoś samemu to podłączyć i skąd i jakie kable podciągnąć i jak mikrofon podłączyć (zmieniłem radio bluetooth)

lukasz536:
Cześć,
wysłałem Ci odpowiedź mejlem - w skrócie: albo podłączasz się do wiązki tylnej lampki i ciągniesz kableki pod podsufitką do przodu, albo użyjesz oryginalnej wiązki 91806-A6340, która ma być wpięta do wtyczki w słupku A (symbol wtyczki to bodajże MR11). To jest bardziej cywilizowany sposób, ale trudno o dostępność wiązki - najlepiej z rozbitka.
Jakieś schematy są w tym wątku: http://hyundaiklub.pl/index.php/topic,14059.msg134831.html#msg134831

filipkor:
Dzięki 😉

skibsky:

--- Cytat: lukasz536 w 19 Październik 2021, 21:59:20 ---Cześć,
wysłałem Ci odpowiedź mejlem - w skrócie: albo podłączasz się do wiązki tylnej lampki i ciągniesz kableki pod podsufitką do przodu, albo użyjesz oryginalnej wiązki 91806-A6340, która ma być wpięta do wtyczki w słupku A (symbol wtyczki to bodajże MR11). To jest bardziej cywilizowany sposób, ale trudno o dostępność wiązki - najlepiej z rozbitka.
Jakieś schematy są w tym wątku: http://hyundaiklub.pl/index.php/topic,14059.msg134831.html#msg134831

--- Koniec cytatu ---

Cześć :)

udałoby się podesłać dodatkowe info na maila ? Zbieram się do tej samej rzeczy: dołożenie oświetlenia z przodu i mikrofonu do radia bluetooth :)

lukasz536:

--- Cytat: skibsky w 02 Grudzień 2021, 09:44:44 ---Cześć :)

udałoby się podesłać dodatkowe info na maila ? Zbieram się do tej samej rzeczy: dołożenie oświetlenia z przodu i mikrofonu do radia bluetooth :)

--- Koniec cytatu ---

Cześć,
wiesz, co ale w tym mejlu koledze to podesłałem mniej info niż tu jest w poście powyżej. Najważniejsze to dorwać wiązkę 91806-A6340, wtedy po prostu trzeba ją podpiać do tej wtyczki MR11 w słupku A od strony kierowcy i pociągnąć dalej słupkiem do podsufitki i tam podłączać różne rzeczy, np. lampkę, mikrofon itd.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej