Forum > Accent
[Accent X3] Podniesienie tyłu co wy na to ?
lukaszl86ldz:
--- Cytat: "skyline" ---Jak wsadzisz te sprezyny to daj znac jak sie sprawuja.
--- Koniec cytatu ---
na taki wydatek chyba mnie nawet nie stać
co do gum mógł bym się zastanowić , ale różne opinie słyszałem na ich temat złe i lepsze
--- Cytat: "tomek27" ---bo nowe accenty na pewno nie siedziały z tyłu.
http://www.chcekupicauto....1km-1995-21742/
--- Koniec cytatu ---
ale nawet na tej focie widać iż przód ma większy prześwit między kołem a nadkolem niż tył ...
kolejna sprawa myślę czy to nie są padnięte amory gdy jadę równą jak stół drogą tył lekko jak by podskakiwał daje się odczuć z przodu jak by szedł góra doł góra dół w dośc szybkim tempie i minimalnie co wy na to ?
edit : Gdy z tyłu usiądą dwie osoby nie odczuwam tego
Myślę , by pojechać zdiagnozować zawieszenie no i jeszcze mam stuki przy prawym kole ale to chyba jakaś guma
tomek27:
--- Cytat: "lukaszl86ldz" --- przód ma większy prześwit między kołem a nadkolem niż tył ...
--- Koniec cytatu ---
Myślałem, że chodzi Ci o różnice w odległości od progu do gleby. Jeśli chcesz mieć równo to albo sprężyny -30 na przód albo gumy na tył. Jeśli założysz gumy to osobiście sprawdzisz, którzy mówili prawdę.
--- Cytat: "lukaszl86ldz" --- gdy jadę równą jak stół drogą
--- Koniec cytatu ---
Mówisz tu o polskich drogach ;-) wiec nie są jak stół. Jadąc dość nową obwodnicą mojego miasta moja lalunia zachowuje się tak samo. Więc nie koniecznie są to amortyzatory. Ja mam 4 nowe.
lukaszl86ldz:
--- Cytat: "tomek27" ---albo gumy na tył. Jeśli założysz gumy to osobiście sprawdzisz, którzy mówili prawdę.
--- Koniec cytatu ---
jak się przez nie coś nie posypie to raz a dwa obniżenie przodu nie wchodzi w grę jeśli chodzi o łódzkie krawężniki wolę nie ryzykować :)
--- Cytat: "tomek27" ---Mówisz tu o polskich drogach wiec nie są jak stół.
--- Koniec cytatu ---
chodzi mi o takie co nie mają dziury na dziurze
marnow249:
nie dawno kupiłem hunde i gdy spojrzałem pod spód to sie załamałem. Poprzednik włożył jedną sportową sprężynę ( pewnie pękła ) a druga i tak była pęknięta. Mechanior ze szrotu przywiózł 2 rodzaje i wybraliśmy dłuższe sprężynki. Tył podniósł się o ok. 4 cm. i hultaj nabrał sportowego wyglądu chociaż sedan. Amory też wymieniłem bo za mocno lotał na boki. Polecam zmianę, żeby tył podnieść.
skyline:
Dajcie linka na te gumy to kupie i przetestuje :mrgreen:
na allegro jest tego pelno ale do opli i innych golfow...do accenta nie znalazlem :-|
[ Dodano: 2012-05-22, 19:53 ]
znalazlem sprezyny obnizajace - 40 mm do accenta, ale komplet (tyl i przod) kosztuje 500 zl - to dla mnie za drogo, ale gdybym kupil tylko na przod, a na tyle zostawil seryjne to daloby jakis efekt wizualny?, i najwazniejsze jak wygladalaby sprawa bezpieczenstwa?
Nawigacja
[#] Następna strona