Forum > i30 GD

FILTR PALIWA

<< < (3/4) > >>

prezeswro:

--- Cytat: ZYGIniemce w 13 Wrzesień 2021, 05:58:09 ---U mnie też jest pompka na górze filtra ,i ma czujnik wody i trochę słaby dostęp do tego filtra i dlatego pytam czy coś demontować i jak do tego zabrać żeby nic nie popsuć ,no chyba po to jest to forum a na YouTube nie znalazłem nic

--- Koniec cytatu ---
Demontujesz Aku ,następnie odkrecasz mocowanie komp.  Masz wtedy możliwość manewrowania ,odsunięcia go aby sobie zrobić miejsce na odkręcenie podstawy filtra i wyciągnięcie go. Oczywiście odpinasz króćce i wtyczki .
Dasz sobie radę to nic skomplikowanego. Ja mam tylko zagwostke z tym zapowietrzeniem bo u mnie żadnej pompki na filtrze nie ma ,chciałbym się za to zabrać ale z tyłu głowy mam cały czas jak to zrobić aby sobie nie zrobić kuku  :)

weuek:
No to rzeczywiście słaby pomysł mieli na obsługę tego filtra, bo nawet w kiczowatym fordzie niczego nie trzeba było demontować podczas wymiany, oprócz samej obudowy filtra.

carsik:
jak nie masz na górze pompeczki to masz pompę w zbiorniku i nie musisz nic kombinować

carsik:

--- Cytat: weuek w 12 Wrzesień 2021, 20:40:13 ---Wątpię, żeby diesel CR miał pompkę w zbiorniku. Mój nie miał i trzeba było bardzo starannie i cierpliwie zalewać nowy filtr (strzykawką dolewałem przez króciec wężyka z paliwem), aby nie zapowietrzyć układu. Jedyną pompą w układzie była ta wysokiego ciśnienia.
--- Koniec cytatu ---

obecnie prawie każdy ma. I nie wiem po co wątpisz.

fugazi8:
Trochę odkopuję temat, ale nie chcę zakładać nowego.
Od niedawna jestem posiadaczem i30 z 2013 roku z silnikiem 1.4 G4FA. Powoli zbliża się serwis olejowy i zawsze miałem w zwyczaju wymieniać przy tym wszystkie filtry. Czy ktoś wie czy filtr paliwa jest wymienny i gdzie on w ogóle się znajduje?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej