Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[S-Coupe] Zmiania przełożenia 5biegu
WooojaS:
Witam.
Czy ktoś już to robił, czy ktoś ma o tym pojęcie?
Doczytałem się w manualu dla skrzyni M5AF iż przełożenia biegów wyglądają następująco:
1Bieg: 2.462
2Bieg: 2.053
3Bieg: 1.370
4Bieg: 1.031
5Bieg: 0.838
Przełożenie główne: 3.250.
Dla mnie są to za krótkie biegi, szczególnie 4 i 5.
Jak ma ktoś dużo manuali to prosiłbym o sprawdzenie jakie są w jakich modelach. 5Bieg interesował by mnie w okolicach 0.702.
[ Komentarz dodany przez: IgoReCzeK: 2012-10-04, 09:00 ]
Tagowanie tematu.
harabin:
Jedynie skrzynia od GT
Można jeszcze dać skrzynia od GT + przełożenie główne od LS wtedy masz najlepiej. Sam tak miałem robić, jeżeli dobrze pamiętam na ś/p forum było wszystko opisane.
Jak coś mam skrzynie na sprzedanie od GT którą miałem wymieniać w moim hultajku.
WooojaS:
Coś nie mogę znaleźć pdf'a od GT.. podeślesz?
W sumie to cała skrzynia mi niepotrzebna... jedynie to przełożenie 4 i 5... ew wstecznego bo dziwie mi rzęźi czasami...
harabin:
Ja wszystko pisałem na forum bo mowie sobie przecież z forum nie zniknie. A tu psikus zniknęło całe forum :D Ale GT mial główne chyba 3.840 i dlatego aspiracje miałem na przełożenie główne od LSa bo to jest łatwiej zmienić niż sam piaty bieg :)
Wsteczny to standard w hultajkach, zawsze mozesz wrzucić najpierw pierwszy bieg i dopiero wsteczny, wejdzie wtedy bez zgrzytu., tak robiłem w pierwszym S-coupe :)
Ciekawe jak ze skrzynia od "bety", bo skrzynia od "alphy" z małymi przeróbkami poschodzi pod silnik "bete" ale na odwrót już chyba nie :D
Miałem plany wstawic 2.0 jednak wyjazd do UK zniweczył mój plan:)
WooojaS:
Znalazłem archiwum forum, ale nic tam nie znalazłem co do skrzyni.
U mnie wsteczny wchodzi bez zgrzytu, ale jak już jadę to charakterystyczne żęrzenie wydobywa się z skrzyni - wałeczki nie do końca się spasowywują.
Co do skrzyni dalej to jestem zielony... beta, alpha... ?! O czym mowa?
Nawigacja
[#] Następna strona