Forum > i40 VF

Wypalanie dpf co 20 km ;/

<< < (2/5) > >>

waszek_rmc:
Ja aplikowałem do Santa. Nic nie dało, aczkolwiek ja miałem filtr zawalony olejem.
Zainwestuj w porządne czyszczenie (wyjęcie i wypalenie syfu ze środka). Potem adaptacja na kompie ze nowy filtr i ciesz się autem.

unik88:
Tak będę musiał zrobić :( dawałeś do wypalenia  czy do płukania bo z tego co widzę wszyscy oferują płukanie z chemia ale też są zakłady co wypalają w jakiś piecach. Możecie się podzielić opiniami na ten temat?

unik88:
I jeszcze chodzi mi o to czy ktoś miał taki sam przypadek że dpf się wypala co chwile. Wszystkie posty jakie znalazłem to że wypalał się około 100 km i mniej. Może wina leży w czujniki ciśnień chociaż wartości się zmieniały. Bo już sam nie wiem co inicjujealanie i czy jest możliwe że tak często by się wypalal. Bo jeżeli go wypali w jakimś stopniu jest możliwe że po przejechaniu 10 km znowu jest zapchany. Już sam nie wiem :(

lbombala:
Twoje auto nie jest w stanie dopalić filtra dpf, u mnie było to samo włączał się co po chwila. W moim i40 patrzyłem na wykres chwilowego spalania i non stop wzrastał drastycznie niestety użytkowanie w mieście (korki, światła) zrobiło swoje. Myśle ze czyszczenie w twoim przypadku jest nieuniknione.

waszek_rmc:
Dokładnie, za dużo popiołu i filtr nie ma odpowiedniej przepustowości. Jak dla mnie to tylko wypalanie. Droższy interes ale fachowo wykonany. Ja po tym zabiegu miale 98% sprawności w stosunku do nowego filtra. Robiłem w Krzywiniu (w ofercie maja nawet noclegi dla klientów). Co więcej, faktycznie wiedza co robią. W razie gdyby okazało się ze wkład filtra jest już nie do regeneracji, to na miejscu wymieniają na nowy. Ja dostałem rok gwarancji, zajechałem na 8 i o 16 miałem auto do odbioru.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej