Forum > i40 VF

Wypalanie dpf co 20 km ;/

<< < (3/5) > >>

unik88:
Wypalanie czy plukanie?

waszek_rmc:
Ja miałem wyjęty, rozcięty. Sprawdzony stan kanalików i wypalamy. Na stronie euro VAT jest cała procedura. Nie wiem czy wypłukanie przywraca 100 % sprawności. Dawno w temacie nie siedziałem, wiec może obecnie są lepsze metody.

unik88:
Trochę daleko ta firma. A w mojej okolicy oferują tylko czyszczenie płukanie woda z jakaś chemia i różne są opinie. Jeszcze jedno zaślepiał ktoś egr czy wywala jakiś błąd? .

unik88:
Witam wracać do tematu chciałbym zostawić informacje potomnym. Szukając odpowiedzi na mój problem przed demontażem wymieniłem czujnik różnicy ciśnień  używany z allegro :) oraz zaślepiłem EGR (blaszka prze kolektorze) żeby się upewnić i ku mojemu zdziwieniu wypalanie  zmieniło częstotliwość według mojej obserwacji pierwsze wypalanie  było po ponad 300 km , więc myślę że to nie zły wynik. Nie wiem czy to zasługa egr czy nowego czujnika , ale problem z wypalaniem co 20 km znikł. Narazie obserwuje i jeżdżę może nie będzie konieczność wyciągania dpf do czyszczenia. Dziękuję wszystkim za wskazówki i wsparcie w miarę możliwość będę informował o postepach. Pozdrawiam

weuek:
Niezły (pisane razem) wynik to byłoby co 3 tys. km.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej