Forum > i30 GD
Pytanie o pracę sprzęgła
bartheck:
Dzień dobry,
Mam pytanie do posiadaczy i30 z silnikiem 1.6 crdi czy wam też sprzęgło bierze praktycznie od podłogi ? Mi działa poprawnie nie zgrzyta nie huczy, tylko bierze praktycznie 1-2 cm od podłogi. Mój przebieg 165k
mechsio:
W moim na początku brało od połowy. Potem stopniowo brało coraz niżej, niżej i niżej. Potem problemy z wbiciem jedynki i wstecznego. Po wymianie na nowe znowu bierze od połowy a biegi wchodzą ładnie :-)
Robsson79:
Witam
Kupiłem samochód z uszkodzonym sprzęgłem. Samochód został naprawiony zostało założone nowe sprzęgło, pompa sprzęgła, wysprzęglik, łapa, przewody. Jest małe ale... bo biegi wchodzą dopiero jak pedał wcisnę do samej podłogi. Wydaje mi się, że tak nie powinno być. Mechanik rozkłada ręce. Pytanie brzmi czy w tym samochodzie tak działa sprzęgło? Może ktoś ma podobnie lub może wie w czym jest problem.
dareknbr:
Wypadało by odpowietrzyć wysprzęgnik.
Robsson79:
Też to sugerowałem mechanikowi jednak on twierdzi, że na 100 jest dobrze odpowietrzony. Samochód nie był robiony u kowalskiego w garażu. Nie wydaje mi się żeby była to skomplikowana czynność no chyba, że tutaj trzeba na coś zwrócić szczególną uwagę?
Nawigacja
[#] Następna strona