Forum > i40 VF

I40 spryskiwacze reflektorów

<< < (2/3) > >>

weuek:
Lepiej komputerowo, bo niczego nie ruszasz, a tylko auto nie wie, że je ma. Tak mam u siebie (wiadomo, w holcwagenowatych łatwo i tanio się miesza w konfiguracjach). A fizycznie odpiąć wężyk spryskiwaczy ze zbiorniczka się da, ale musisz to czymś dobrze zaślepić. Tak miałem przez kilka miesięcy, zanim znalazłem nowy zderzak.

Piotr_Z:
Dzięki za odpowiedź. Spróbuję od wersji przed liftem. Na zdjęciach wygląda na to że są bardzie płaskie a te nowe mają lekki banan. Jakby co na ciepło je trochę podegnę żeby pasowała do krzywizny zderzaka. Potem malowanie i już. Faktycznie warto pamiętać żeby w ustawieniach wyłączyć to ustrojstwo.

weuek:
Wiadomo, że coraz więcej automatycznych idiotyzmów (nie tylko w autach), ale gdy te spryskiwacze opaprywały samochód obok na światłach, to czułem się jak debil. Bo chyba właśnie dla debila są te rzeczy robione - co będzie tym pryskał zamiast wyleźć i reflektor porządnie ręcznie umyć/przetrzeć.

presario7:
Spryskiwacze lamp działają podciśnieniowo tam żadnej elektroniki nie ma zaślepiam wężyki i tyle,

wald_nml:

--- Cytat: presario7 w 24 Lipiec 2021, 22:00:57 ---Spryskiwacze lamp działają podciśnieniowo tam żadnej elektroniki nie ma zaślepiam wężyki i tyle,

--- Koniec cytatu ---

Jesteś pewny? Jeżeli jest tam oddzielny silniczek to można go w ten sposób zajechac  :D

Ja mam inny patent...jak chcesz spryskać szybę bez reflektorów wystarczy na chwilę wylaczyc swiatła  8) i tyle  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej