Forum > i30 GD
Interfejs diagnostyczny 1.6 crdi i30 GD
bsbs:
Ale jaki kabelek do żelazka czy prodziża kupiłeś ??????
fred26:
Nie ma potrzeby ciągnąć tematu uważam temat za wyczerpany.
lucas39:
nie do wiary
wpada gosc na temat pisze ze marzy mu sie diagnozowac systemy bezpieczenstwa pozniej kilka postow nie da sie, nie uda sie, nie mozna i kwituje ze on zamyka temat
rece opadaja
Z racji tego ze GDS jest slabo przystepny rowniez szukam rozwiazania
Na obecna chwile testuje program CASCADA
Co do testowania marki to wystepuje w niej problem rowniez z podlaczeniem poniewaz nie wiedziec czemu producent mieszal pomiedzy pinamiw zlaczu OBD II. ptrzypuszczam ze nie potrafilub niechcialo mu sie z miksowac magistrali danych i tak rozne systemy byly na roznych pinach. Podobna praktyke ma Fiat Iveco Mercedes (to tak przykladowo) nowsze modele leca juz w zasadzie tylko na magistrali CAN. Nie wiem jak dlugo bo i ta doczekala sie rozwoju.
Co do programu CASCADA to ludzie ktorzy go zbudowali musza miec niezly towar bo program widac ze robiony "nogami" i na haju. Zero jakiej kolwiek intuicji, ehh szkoda pisac.
Co diagnozuje? Jak posprawdzam na wielu modelach to cos napisze. Puki co sprawdze na wersji i30 FD
karol691:
--- Cytat: christo w 30 Grudzień 2021, 13:39:19 ---to kurcze dziwne :( , a jaki masz interfejs ?
ja mam taki
https://allegro.pl/oferta/elm327-icar2-vgate-obd2-interfejs-bluetooth-polski-8194134208
jaki masz rocznik auta ? ja mam koniec produkcji czyli 2017r.
u mnie pokazuje takie paramtry związane z DPF :
- DPF differential Pressure
- Distance Since Last DPF Regeneration
- DPF soot mass
- exhaust temp sensor 2 (upstream of the DPF)
Pokazywało mi to nawet w darmowej wersji car scannner , potem dokupiłem pełna wersje za 22zł chyba bo myślałem że cos więcej da sie obejrzeć ale chyba nic więcej nie ma .
Może źle skonfigurowałeś połączenie?
--- Koniec cytatu ---
Ja posiadam taki sam interfejs i chce go połączyć z 1.4 crdi 2014 i w car scanner nie pokazuje mi parametrów dotyczący DPF. Czy już ktoś rozwiązał ten problem ? Próbował ktoś połączyć się z silnikiem 1.4 mimo że w aplikacji widnieje tylko 1.6 ?
weuek:
Czy obecnie te interfejsy na bluetooth i telefon wyszły już ze stadium zabawek? Zawsze miałem kablowy do PC (do nieazjatyckich aut), a dwa na telefon to właściwie nadawały się tylko do odczytu (i to w ograniczonym zakresie), nic tym nie można było konkretnie zrobić/zmienić.
Nawigacja
[#] Następna strona