Forum > i30 GD

Interfejs diagnostyczny 1.6 crdi i30 GD

<< < (7/12) > >>

i30COMFORT:
I w jaki sposob uruchomileś w carscanner parametry dpf?

Taka ciekawostka - icar2 + forscan na kompie ladnie ogarnia bardziej skomplikowane tematy z fordami (sprawdzone) i z Mazda

christo:
Wybieram deske rozdzielczą i tam podpinam interesujace mnie czujniki , np cisnienie przed DPF, ilosc zgromadzonego w dpf popiolu, temp. w dpf , ilosc km przejechanych od ostatniego wypalania dpf.

carsik:

--- Cytat: christo w 18 Grudzień 2021, 10:55:22 ---Wracając do interfejsów : nie wiecie może czy jest jakaś apka która pokaże korekty na wtryskach ? mam icar2 i do tego car scanner i mam tam ładnie ogarniete parametry do DPFa a brakuje mi własnie tych korekcji :(

--- Koniec cytatu ---

nie pokaże bo software auta nie ma takiej funkcji

christo:
Jesteś pewien ? To jak to diagnozują w serwisie ? Chyba ze chodziło Ci o to że te proste apki do obd tego nie odczytują a juz GDS tak ?

Zobacz podłączyłem interfejs carlyi ich programem zobacz co mi wyświetlił

carsik:
no ale to nie są korekty. Nie mam dostępu do GDS ale moje urządzenie posługuje się oprogramowaniem dla KIA/Hyundai i korekt nie widzę. To nie jest nic nadzwyczajnego jak już pisałem. Nie zawsze producent daje całkiem sensowne dane diagnostyczne a za to wrzuca całe mnóstwo bzdur zupełnie zbędnych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej