Forum > i30 GD
Interfejs diagnostyczny 1.6 crdi i30 GD
carsik:
jak widzę trochę temat zboczył od tytułu :). Ja na każdy zbiornik paliwa wlewam 200ml oleju przeznaczonego do 2T. Niech wtryski i pompa maja lepsze smarowanie.
i30COMFORT:
A jaki mixol lejesz? Bez znaczenia?
Ja chyba będę do każdego zbiornika walił tą puszkę płynu Renault,fajnie sie jeździ na tym :P
carsik:
różne wlewałem i nie zauważyłem różnic pomiedzy nimi, ale praca układu jest wtryskowego i samego silnika jest na tym nieco cichsza.
i30COMFORT:
Wypróbuje :)
Wracając do tematu interfejsu. Używam takiego pindolka na bluetooth icar2 vgate za 50zł.
I30 II, Ford Ka, Tucson TL - sprawdzone łączy się. Korekt niestety nie da się sprawdzić ale błedy,kasowanie,odczyty innych parametrów jak np. ciśnienie na listwie, MAF, napięcie, egr działa :)
Warto mieć w aucie
carsik:
Widzisz a ja mam coś takiego jak PDL5000 (no nie jest to diwajs dla użytkowników), ale on tez nie pokazuje korekt, generalnie dość ubogie są informacje z softwaru samochodu. Powiem więcej, samodiagnoza jest tutaj pod zdechłym azorkiem bo nawet stosunkowo ewidentne zjawiska nie powodują zapalenia się lampki MIL czy Check czy jak tam kto woli.
Nawigacja
[#] Następna strona