Forum > Santa Fe (2006-

Santa Fe CM problemy z klimatyzacją.

<< < (2/2)

Kikek:
Dokładnie. Chcesz mieć dobrze zrobione -napraw sam. Ostatnio wymieniałem swiece. Oczywiście 3 od przodu były wcześniej przez mechanika wymienione ale te pod dolotem tragedia. A wystarczy uszczelka za 17 pln i troszke czasu. Ja z mechanika nie mam nic wspólnego - kończyłem automatykę 😜 ale to inżynierskie zacięcie zostaje. Jak mam schemat i odpowiednie narzędzia to biorę się za wszystko co jest w moim zasięgu intelektualnym i fizycznym. Są rzeczy, które odpuszczam i koniec. Męczy mnie ta klima i dlatego staram się sam zobaczyć co jak. Ale chyba faktycznie czas na porządny serwis tylko od klimy.
Cały czas nurtuje mnie to syczenie. Ehhhh

weuek:
Byłem kiedyś w takim specjalistycznym serwisie klimatyzacji (nie ze swoim autem). Pan mi zaimponował wiedzą i wyjaśniał usterkę przy pomocy przeciętej na pół sprężarki i łączników/przewodów, które miał przygotowane w tym celu. Naprawa była w 100% skuteczna, ale tanio nie było. Zakład pod Mielcem.

Kikek:
Liczę się z tym, że tanio nie będzie. No cóż - w jeden rok już tyle razy nabijaniem układ, że wystarczyło by na sprężarkę 😁. Decyzja jest taka, że wstawię auto do serwisu tylko od klimy. W Łodzi mam ich kilka. Napisze po naprawie co i jak.

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej