Forum > Getz
Wymiana płynu chłodniczego
RADTUS:
Na budziku 90kkm więc czas na akcję pt.: filtry; olej; chłodziwo.
Dwa pierwsze przetrenowane, natomiast pozostają pytania co do wymiany chłodziwa:
1. Czy element (drugi od lewej dół) obok kołka mocującego to; zawór/kran/śruba pozwalająca na "zlanie" chłodziwa ?
foto
2. Jeżeli potwierdzicie moje przypuszczenia, to czy za jego pomocą pozbędę się całego chłodziwa ? czy jeszcze jakaś śruba w bloku silnika ?
Z góry dziękuję za pomoc :)
BartBartez:
Trochę nie bardzo na tym foto ale w gdzieś na dole chłodnicy jest zawór. Niestety plastikowy a często trzeba użyć kombinerek aby go odkręcić. Jeśli nie będzie chciał puścić to proponuję zdjąć dolny przewód z chłodnicy - tak bezpieczniej moim zdaniem.
I ustaw ogrzewanie na maxa to z nagrzewnicy też zejdzie
RADTUS:
Liczę, że zaworek będzie dostepny i zadziała :)
Przewody to ostateczność, bo to zawsze na rękawy trzeba uwazać :))
klodek:
Ja osobiście proponuję ściągnąć dolny przewód z chłodnicy, bo (w innym samochodzie) zdarzyło mi się że zawór po ponownym zamocowaniu ciekł... :)
Reeloop:
--- Cytat: "klodek" ---Ja osobiście proponuję ściągnąć dolny przewód z chłodnicy, bo (w innym samochodzie) zdarzyło mi się że zawór po ponownym zamocowaniu ciekł... :)
--- Koniec cytatu ---
I gdzie ostatecznie należy dolać tego płynu zimowego i skąd go spuścić gdybym miał teraz wlany letni i chciał wymienić na zimówkę?? :) Nalezy to wykonać po zagrzaniu silnika po jeździe czy na zimno np rano?
Nawigacja
[#] Następna strona