Forum > i30 PD
Naprawa blacharska w ASO źle wykonana
mercator2020:
Kontaktowałem się poprzez komunikatory przesłałem foto zaprzyjaźnionemu blacharzowi-lakiernikowi. Krótko pisząc określił wykonanie prac jako niedopuszczalne. Jest ciekaw " jak z tego wybrną ".
stryjek998:
Witam . Też swojego czasu miałem naprawiany przód w swoim Hyundaiu ix35 .Prace były wykonywane ASO Margo w Gdańsku. Przy odbiorze (brak czasu z mojej strony )powiedziałem ,że przyjadę reklamować usługę i proszę wyznaczyć mi termin na poprawę . Po tygodniu otrzymałem telefon ,że mogę podstawić autko i prace zostaną wykonane na miejscu . Miałem to szczęście ,że już był kierownik blacharni(urlop) i serdecznie mnie przeprosił i powiedział ,że jakby był wtedy to by takiego bubla ne wypuścił . Miałem wymieniany przedni zderzak i widziałem kątem oka jak niosą do mojego nowy zderzak . Okazało się ,żę przy naprawie nie wymienili ślizgów i zamontowali popękane . Od nowego założyli nowe i ładnie wszystko jest spasowane tak jak powinno być w autku przed kolizją . W ramach przeprosin czapeczkę i kilka gadzetów otrzymałem .
mercator2020:
Również jetem umówiony na spotkanie z kierownikiem blacharni. Poprawę będę wykonywał po 15 lipca jak wrócę z Chorwacji. Napisze jak przebiegło spotkanie z kierownikiem. Dziękuję za reakcję.
mag:
Moja I30 też miała przygodę lakierniczo blacharską, ktoś przetarł mi zderzak i wgniótł tylne nadkole, sprawca nieznany, robione z AC, 3 tygodnie czekania na termin oględzin, 4 miesiące czekania na wolny termin w lakierni ASO, a kilka dni po odbiorze odkryłem, że jest uszkodzony lakier od strony klapy bagażnika, trochę nad światłami. Do zdjęcia zderzaka podważali sobie lampy śrubokrętem. Reklamacja w ASO uznana od ręki, zrobili zaprawki na miejscu.
weuek:
I to jest przykry standard w niejednym aso. Miałem robione auto (z OC sprawcy), w którym też śrubokrętem podważano boczek drzwi po całym obwodzie (zostały na nim ślady), a miał on specjalne otwory do tego. Jest to przecież w instrukcji serwisowej, ale po co czytać i stosować?
A po kilku miesiącach od drzwi odkleiło się wygłuszenie, które było tak słabej jakości, że stwardniało i porysowało szybę. "Jakość" aso.
Nawigacja
[#] Następna strona