Forum > i30 PD

Naprawa blacharska w ASO źle wykonana

(1/4) > >>

mercator2020:
Pozdrawiam członków forum

Po kolizji mój roczny i30, został naprawiony w ASO Hundai.  Wymiana zderzaka klepanie belki malowanie. PZU wypłaciło 6 tys PLN  Potrzebuje małej konsultacji.
Niestety wydaje mi się, że coś im nie wyszło. Klapa bagażnika z lewej strony na dole wchodzi zbyt głęboko do wnętrza około 1  mm. Z tej strony również są  dwie skazy na lakierze. Z prawej strony jest dobrze. Ponadto odbłyśniki na klapie i na zderzaku są na różnych wysokościach, tak przesunięte około 1 mm. Postaram wskazać na załączonych fotografiach. Niestety mam słaby wzrok,  nie chce wyjść na pieniacza. Proszę o ewentualne potwierdzenie moich spostrzeżeń,  radę co w przypadku gdy ASO stwierdzi, że są dopuszczalne takie pasowania. Lepiej widać na filmie lecz nie można go dodać.

tomilipin:
Masz rację. Odbłyśniki rzeczywiście są przesunięte i widać, że klapa bagażnika znajduje się zbyt głęboko. Myślę, że da się to wyregulować na zawiasach i zdecydowanie należy to do obowiązków ASO.
Domyślam się, że już odebrałeś samochód z naprawy i podpisałeś ewentualne kwity, więc wyegzekwowanie poprawki może być trudne :( Ale próbuj i daj znać jak sprawa się skończyła. Przy okazji, gdzie/który ASO naprawia tak ładnie swoje autka?

mercator2020:
Naprawa Eltrans Opole. Kwity podpisałem. Kontaktowałem się z PZU. Obiecali, że pomogą. Na razie mam zgłosić reklamację sam. Dziś odkryłem kolejne zongi. skazy na lakierze oraz nierówne szczeliny - dachu i klapy bagaznika. Pewnie stwierdzą, że ta szczelina miała byc chyba zgłoszona w ciagu 6 miesiecy...

Zibi.S68:
Jak ASO stwierdzi, że są dopuszczalne takie błędy pozostaje Ci dobry prawnik, który załatwi, że ASO odkupi od Ciebie ten tak schludnie naprawiony samochód. Pozostaje Ci jeszcze skarga do centrali Hyundaia w Polce ale tu nie liczyłbym na wiele lepiej od razu do Korei niech przynajmniej wiedzą jakich mają paproków Pozdrawiam.

mercator2020:
Byłem w ASO. Miły Pan bagatelizował nieco problem. Lecz od razu stwierdził, że dokonają naprawy poprzez regulację klapy, co do odbłyśników stwierdził tak może być  :o Co do wad lakieru oświadczył, że są to tzw. kurzawki czyli jak zostanie kurz na elemencie i zostanie on zamalowany.  ??? Również mają to poprawić.
Tak czy siak jestem umówiony na bliżej nieokreślony termin "poprawy naprawy".
Informacyjnie podobno zlikwidowali centralny magazyn części dla Hyundai w PL. Teraz wszystko ASO ciągną z Niemiec, co znacznie utrudnia dostawę oryginalnych części.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej