Forum > ix35 EL
Podwyższony poziom oleju
beam_beer:
Pomysł nie jest głupi. Coś musi otwierać dopływ paliwa, i na pewno jest to elektrycznie sterowane. Zapewne 12V. Wystarczy do tego podpiąć się z jakimś LED-em i jest.
kojoto3:
W Hyundai-u niestety podczas wypalania DPF nie włącza się ogrzewanie lusterek i tylnej szyby. Zapewne coś sygnalizuje ten cykl, ale to już nie będzie chyba takie łatwe do podłączenia.
beam_beer:
Niestety masz rację. Próbowałem coś wykombinować, ale jestem zdecydowanie za cienki na taką modyfikację.
Blue ix35:
Dodam cos od siebie w kwestii DPF, jak juz widzisz ze sie wypala a dojechales do celu zostaw auto na 5-7 minut na wolnych obrotach, proces sie zakonczy i mozesz zgasic silnik. Przetestowane na podstawie danych z FOXWELA i temp wypalania, wypalanie 600-670 po okolo 5 min spada do 250, bez potrzeby wkrecania na obroty. W przypadku gdy jedziesz proces trwa okolo 20 minut. Pewnie nie jest to zdrowe dla DPF bo nie wypala wszystkiego, ale tez nie czestuje ropa oleju.
kojoto3:
Też już to zauważyłem, że pozostawienie samochodu na wolnych obrotach, po paru minutach wyłącza wypalanie.
Nie wiem czy to coś da, ale przymierzam się do oddania aby wyczyścili DPF przez płukanie maszyną.
Nawigacja
[#] Następna strona