Forum > ix35 EL

Podwyższony poziom oleju

<< < (3/5) > >>

bsbs:
Witam ja już sprawdziłem nie włącza sie ani podgrzewanie lusterek ani tylnia szyba .Narazie kupiłem  elm i aplikacje Piston w pozycji Temperatura katalizatora (bank 1 sensor 2) pokazuje temperature podczas wypalania .No nic szukam dalej  gdzie można bybyło podłączć diodę z info o wypalaniu

kojoto3:
Ja narazie też jeżdzę na ELM i apce Torque temperatura bank 2 C1, ale to tak czy inaczej jest uciążliwe. Dioda była by super rozwiązaniem. A czy udało się komuś rozkminić, jak wymusić wypalanie? tzn. że np. jadę z jakąś prędkością z jakimiś obrotami na konkretnym biegu itd. na jakimś odcinku i wtedy załącza się wypalanie. Bo mi się jeszcze nie udało dojść jak wymusić i czy w ogóle jest taka możliwość.  Czasami przejadę w trasie 100 km dając mu trochę "po garach" dojeżdzam do domu a on wtedy dopiero zaczyna wypalanie :( 

bsbs:
W sposób który opisujesz nie uda sie wymusić wypalania .Myśle nad wykorzystaniem już zamontowanego czujnika temperatury filtra dobry dostęp do kostki czujnika.Lub coś takiego https://allegro.pl/oferta/forefront-egt-cyfrowy-temperatura-spalin-led-lcd-10200018763?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_chemiakcesor_pla_&ev_adgr=Wyposażenie+i+akcesoria+samochodowe+-+Tuning+wizualny&gclid=EAIaIQobChMI0o_D2daq8QIVH0CRBR24aAnQEAQYDyABEgJUp_D_BwE c  tylko trzeba wyciągnąć dpf i wspawać czujnik no i wiadomo china jak długo pochodzi????

kojoto3:
Fajne  :)
Szkoda że nie ma czegoś podobnego co by pobierało dane od razu przez OBD, a nie przez apkę, tylko od razu jakiś wyświetlacz co podaje samą temperaturę DPF.
Szukałem sporo w necie i na razie marne wyniki. chodzi o apkę co by podawała jaki jest procent "zapchania" DPF, wtedy by można było jakoś "wycyrklować" wypalanie. Wysłałem też zapytanie do producenta SDPROG (bo mam taki kupiony program. Widziałem z ich strony zainteresowaniem czymś taki, ale czy będą w tym kierunku coś działać :)
Do Opla. forda i silniki PSA to coś mozna znaleźć, a do naszych nie.

bsbs:
Ja mam program  z https://maxiecu.com/pl/ ich interfejsem na komputer jest w nim funkcja wypalania serwisowego i podgląd parametrów dpf Ale jeszcze nigdy nie udało się wypalić zrobiłem logi wysłałem do nich i czekam no ale trudno jezdzić z kompem na kolanach

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej