Forum > i30 PD

Zestawienie numerów części zamiennych (filtry)

<< < (3/6) > >>

weuek:
A kupiłeś go w Wielkiej Brytanii albo w Irlandii, że on "HP" jest, a nie "KM"?

taki--jeden:

--- Cytat: weuek w 19 Lipiec 2021, 11:55:14 ---A kupiłeś go w Wielkiej Brytanii albo w Irlandii, że on "HP" jest, a nie "KM"?

--- Koniec cytatu ---

Taki śmieszek z Ciebie? To będę pisał MPI. Nie wiem jak to będzie po polsku...

weuek:
Multi-Point Injection nie będzie po polsku. Po polsku to jest KM, czyli konie mechaniczne.

tomilipin:

--- Cytat: dr.boczek w 19 Lipiec 2021, 11:17:58 ---sama wymiana oleju 135zł
--- Koniec cytatu ---
Wydaje mi się, że 135 zł to koszt roboczogodziny w ASO. U mnie na ostatnim przeglądzie wyszczególnili to na fakturze.

--- Cytat: taki--jeden w 19 Lipiec 2021, 11:43:20 ---98 zł to koszt przeglądu nadwozia
--- Koniec cytatu ---
Nigdy, przenigdy nie zgadzajcie się żeby za to płacić - w ogóle zaznaczcie na samym początku, że tego nie chcecie. Przegląd nadwozia polega na sprawdzeniu, czy nie ma korozji na blachach. Zenek po prostu obchodzi samochód dookoła i bardzo pobieżnie ogląda blachy w poszukiwaniu purchli pod farbą. Purchle to wada i podlega gwarancji. Natomiast odpryski i związana z nimi rdza nie podlega gwarancji, bo jest to uszkodzenie mechaniczne. Odpryski na masce czy przy nadkolach, na zawiniętej krawędzi błotników - a więc tam, gdzie występują najczęściej - nie interesują ASO i musicie sobie z nimi radzić i tak na własną rękę. Dlatego nie warto płacić za przegląd nadwozia.

taki--jeden:

--- Cytat: tomilipin w 20 Lipiec 2021, 10:49:38 ---Wydaje mi się, że 135 zł to koszt roboczogodziny w ASO. U mnie na ostatnim przeglądzie wyszczególnili to na fakturze.

--- Koniec cytatu ---
W ASO gdzie byłem 1 rbg to 320 zł brutto więc ta teoria nie jest prawdziwa.

--- Cytat: tomilipin w 20 Lipiec 2021, 10:49:38 ---Nigdy, przenigdy nie zgadzajcie się żeby za to płacić - w ogóle zaznaczcie na samym początku, że tego nie chcecie. Przegląd nadwozia polega na sprawdzeniu, czy nie ma korozji na blachach. Zenek po prostu obchodzi samochód dookoła i bardzo pobieżnie ogląda blachy w poszukiwaniu purchli pod farbą. Purchle to wada i podlega gwarancji. Natomiast odpryski i związana z nimi rdza nie podlega gwarancji, bo jest to uszkodzenie mechaniczne. Odpryski na masce czy przy nadkolach, na zawiniętej krawędzi błotników - a więc tam, gdzie występują najczęściej - nie interesują ASO i musicie sobie z nimi radzić i tak na własną rękę. Dlatego nie warto płacić za przegląd nadwozia.

--- Koniec cytatu ---

Chcesz mieć gwarancję na nadwozie to musisz to zrobić, nie chcesz nie robisz. Proste:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej