Forum > i30 PD
Bezprzewodowy Android Auto i30
michaelx07:
Witam. Mamy I30 2022 1.0 t-gdi. Zaktualizowałem system multimedialny do "najnowszej" wersji ze strony Hyundaia (aktualizacja z październik 2023). Według tej aktualizacji miał działać bezprzewodowo Android Auto. Za Chiny Ludowe nie mogę tego ustawić dalej. Ktoś podpowie? Telefon Samsuns S23 Ultra.
dsider:
--- Cytat: michaelx07 w 12 Lipiec 2024, 12:37:53 ---Zaktualizowałem system multimedialny do "najnowszej" wersji ze strony Hyundaia (aktualizacja z październik 2023). Według tej aktualizacji miał działać bezprzewodowo Android Auto
--- Koniec cytatu ---
Mógłbyś podać link do tej strony?
domniemuję też, iż stacja multimedialna jest 10"
mrluck:
Jeśli chodzi o opisy aktualizacji na stronie Hyundaia to trzeba nauczyć się je czytać, bo jest on zbiorczy dla wszystkich samochodów, ale "małym druczkiem" przy screenshotach jest dopiero napisane dla jakich nawigacji dany punkt wchodzi. Właśnie przez to wielu ludzi się napaliło na bezprzewodowy AA (na niektórych "poważnych" portalach nawet wychwalali Hyundaia, że wprowadza bezprzewodowego AA w 10 letnich samochodach), a w praktyce to w ramach aktualizacji doszedł tylko w Konie z 2024 roku.
Odpowiadając na pytanie. Mam i30 rocznik 2023 z nawigacją Gen5W (10,25 cala) i bezprzewodowego AA jak nie było tak dalej nie ma (nawet po aktualizacji z sierpnia 2024).
Zamiast więc czekać na Godota po prostu kupiłem sobie adapter Motorola MA1 i działa on bezproblemowo.
traker:
Jako posiadacz Hyundaia i30 z 2024 r 1.5 T-GDi 140 KM także miałem problem z tym ,iż działał na fabrycznym radiu 10,25 "z nawigacją i bluelinkiem tylko przewodowo android auto i apple car play dokupiłem Adapter CARLINKIT 2AIR Bezprzewodowy Apple CarPlay Android auto i wszystko działa bezprzewodowo , nie zacina się ,strumieniowanie okey ,rozmowy tel super ! ;D polecam
Nawigacja