Forum > Getz

[Getz TB] Rozrząd Getz 1.1- co ile wymieniacie?

(1/2) > >>

jergar:
:-> Mam pytanie dotyczące wymiany rozrządu?. rocznik 2007, zakupiony 2008, przejechane 45000km, zagazowany od 2 lat, na gazie przejechane około22000km. Mechanik przy wymianie okresowej oleju, filtrów itp zapytał się o rozrząd ze ma już 5lat. Jak wy wymienialiście w swoich Gackach rozrządy. Dziękuje za podpowiedzi Jurek.Obecnie sam się tym nie mogę zająć gdyż włóczę się po rehabilitacjach. :roll:

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-04-27, 15:48 ]
Edycja tematu, dodanie tagu do tematu

Kurako:
tak jak powiedzialem w temacie "zbliża sie 60000 km co robic" ja przy przebiegu 78000 nie miałem jeszcze wymienionego rozrządu, więc jeżeli jest jeszcze dobry, to bym zostawił.

gacus2004:
Rozrząd po 5 latach powinien być wymieniony ze względu na starzenie się gumy. Jeśli przebieg do wymiany rozrządu pozostał jeszcze spory to wystarczy wymiana paska tylko.Rozrząd w Gacku według książki wymienia się po 90 tys km.W Twoim przypadku wymieniłbym  trochę wcześniej przy 75 tys km.

marekityle:

--- Cytat: "gacus2004" ---Rozrząd po 5 latach powinien być wymieniony
--- Koniec cytatu ---

a ze względu że w silniku 1,1 komplet to pasek + jedna rolka to nie ma sensu oszczędzać, ja też się w najbliższych tygodniach przymierzam do wymiany.

Kurako:
a w 1.3 co sie składa na kompletny rozrzad?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej