Forum > Accent
Zasilanie centralnego zamka 1996
Grzesik1:
--- Cytat: "IgoReCzeK" ---Dołożono siłownik sterowany bezpośrednio z centralki alarmu zamkiem od strony kierowcy. Uzbrajając alarm był podawany sygnał na dołożony siłownik, który zamykał zamek master kierowcy ( tak jakby był zamykany z kluczyka ), wówczas przekaźniki w zamku podawały sygnał do centralnego zamka i on zamykał wszystko. To się dzieje w ułamku sekundy i nawet nie słuchać który z siłowników zadziałał pierwszy. Pozdrawiam Igor.
--- Koniec cytatu ---
O tym ciągle pisze. Ale Igoreczek bardzo dokładnie to wytłumaczył.
marler:
Serdecznie dziękuję, teraz wszystko rozumiem. Czyli w drzwiach kierowcy nie ma żadnego siłownika, a otwierane są one mechanicznie - przekręceniem kluczyka. Faktycznie najprostszym sposobem jest dołożenie tego mastera.
Tylko jedna rzecz mnie wciąż zastanawia. Skąd zasilany jest cały układ centralnego zamka - bezpośrednio z akumulatora ?
IgoReCzeK:
Witam. Mogę zasugerować, że bezpiecznik będzie znajdował się bezpośrednio przy module centralnego zamka, a może nawet w tej samej obudowie. Trzeba więc raczej szukać w okolicach kolumny kierowniczej. Mnie to nigdy nie nurtowało i nie zgłębiłem tej wiedzy do końca, pewnie z powodu braku problemów z samochodem. Pozdrawiam Igor.
Nawigacja