Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Czyszczenie klimatyzacji.
zkit:
Może ktoś ma dobry sposób na pozbycie się nieprzyjemnego zapachu z nawiewów. Próbowałem ozonowania, środka do dezynfekcji rozpylanego wewnątrz samochodu i efekty były krótkotrwałe.
Dziś przez otwór od skraplacza, którym wykapuje skroplona ciecz, po jego oczyszczeniu wpuściłem cały pojemnik odgrzybiacza m-ki Motip, który miał opuścić skraplacz w formie cieczy po 30 minutach i tak się stało. Czekam na efekty. Jednak przy wyjmowaniu filtra pyłkowego zastanawiałem się czy nie można rozebrać plastików pod skraplaczem i wyczyścić.
Jeśli jest to możliwe i ktoś to robił to proszę o krótką instrukcję lub inny sposób na pozbycie się zapachu.
NieAmator:
130 zł odgrzybianie ultra-dźwiękami. Polecam pracuje przy klimie.
zkit:
Jeśli po moim zabiegu powróci zapach to rozważę tę możliwość - dzięki
volcan:
--- Cytat: "zkit" ---
Dziś przez otwór od skraplacza, którym wykapuje skroplona ciecz
--- Koniec cytatu ---
W którym miejscu jest ten otwór? Kupiłem kiedyś podobny środek (tyle, że to chyba Wurth) i nie potrafię zlokalizować miejsca, w które mam zaaplikować zawartość puszki :)
zkit:
Ten otwór wychodzi z przegrody silnika i kabiny. Jest bardziel po prawej stronie za filtrem oleju. Na króciec ten założony jest kawałek przewodu gumowego w kształcie fajki. Po zdjęciu tego przewodu pozostaje plastikowy kruciec. Jest on usytuowany praktycznie po środku schowka, pod skraplaczem. Gdy spojrzy się za silnik to go dobrze widać i jest on dość wysoko, na wysokości dołu schowka.
Nawigacja
[#] Następna strona