Forum > i40 VF
Świeci kontrolka ciśnienia oleju kilka sekund po odpaleniu na zimnym
Pequeno:
Przy pomocy forumowicza z Facebooka stwierdziłem że czujnik do wymiany. Czujnik jest zlokalizowany pod filtrem oleju. Żeby sprawdzić czy jest popsuty, trzeba odpiąć kabelek od czujnika i przyłożyć do masy. Jak na zapłonie kontrolka się zaświeci to czujnik do wymiany, tak jest w moim przypadku. Jeśli się nie zaświeci to może być żaróweczka lub dioda do wymiany,albo gdzieś kabelek jest uszkodzony,
Mariusz12:
Dyskusja się rozwija a temat przwodni nie żyje :) bardzo proszę posiadacza silnika 1.7 crdi czy po odpaleniu na zimnym kontrolka oleju gasnie w momencie zapłonu czy 2,3 sekundy później
Mariusz12:
Nikt nie pomoże? No bardzo proszę dziś wymieniłem cała obudowę filtra gdyż myślałem że jest tam zawór zwrotny.... I nic bardzo proszę o pomoc jak to jesdt u Was?
Rbodek:
Mam Taki sam przypadek kupiłem samochód i40 1,7crdi 136 km wg kartki wlany był olej motyl 5w30 ja natomiast kupiłem olej wg. książki obsługi a mianowicie Shell ultra pro 5w30 AM-L C3 i wg mnie wcześniej ta kontrolka gasła odrazy po zapaleni silnika a jakies 1000km po wymianie ta kontrolka coraz dłużej świeci nawet jakieś 2sekundy.
Może olej jest do d...... ale jest wg instrukcji
Rbodek:
I jeszcze jedno silnik minimalnie głośniej chodzi :'(
Nawigacja
[#] Następna strona