Forum > Zakup Hyundaia

nowa elantra czy ix35?

<< < (2/6) > >>

NieAmator:
ix bedzie w ciul mułowaty i będzie więcej palił popatrz na gabaryty auta, a elantra sobie super radzi po za tym na starym forum czytałem dużo na temat awari elektryki w ix35

radark:
tego się własnie w ix35 obawiam, chociaż w środku jest full miejsca co przy małych dzieciach jest bardzo na plus a i bagażnik  na maksa pakowny, to przemawia za tym autem, z drugiej strony elantra na pewno bardziej dynamiczna, zwinna, mniej paląca chociaż auto też maleństwem nie jest no i to sportowe zacięcie w wyglądzie, zastanawiam sie tylko czy pakowanie malucha z fotelikiem nie będzie w elantrze troche trudne z racji wysokości auta? , bagażnik ma niby spory chociaz te zawiasy niestety troche miejsca zabierają, i nie wiem czy z widocznością nie jest kiepsko bo szyby małe?ciężko sie zdecydować

Łukasz:
ix35 z silnikiem 1.6 pewnie będzie mułowaty - nie jeździłem takim ale w cuda nie wierzę ;)
Elantra powinna być bardziej dynamiczna przy silniku o podobnej mocy. Wyposażenie Elantry za podobną cenę też nie będzie gorsze z pewnymi wyjątkami - w Elantrze np. nie ma BT a w ix35 to jest chyba w standardzie. Poza tym jednak szczegółem ogólnie relacja ceny do wyposażenia w Elantrze będzie lepsza.

Rybka&Wieprz:
Witam,
Nie doradze co wybrac, ale moge powiedziec cos o spalaniu ix35 w wersji benzyna 2,0 automat.
Srednie spalanie na trasie Wawa-Gdynia 10.1L/100.
Po miescie 13/100.
Na poligonie wojskowym w jezdzie 4x4 20/100 ;-) .
Na autostradzie A1 jechalem 170.. moglem wiecej ale troche wialo i podczas wyprzedzania nie bylo juz frajdy.
Przyspiesza bardzo dobrze, ale skoro myslisz nad silniiem 1,6 to nie bede odbiegal od tematu.
No i jak zlozysz tylne siedzenia to masz duuuzo miejsca...
Zycze udanego wyboru

Szacun dla moderaora.. Bowiem nie mam polskich znakow ;-)

[ Komentarz dodany przez: IgoReCzeK: 2011-12-29, 17:48 ]
Jak się siedzi pod Oslo i to jeszcze na norweskimWindowsie, to raczej trudno o polską czcionkę.  :-P

IgoReCzeK:
Jeśli chcesz bardziej dynamiczne auto, to jednak celuj w Elantrę. W ubiegłym roku podczas jednego ze zlotów we Wrocławiu miałem okazję przejechania się ix35 z benzynowym silnikiem 2.0 w automacie. Powiem tyle: moja Sonata w porównaniu z tym ix35 to rakieta!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej