Forum > Zakup Hyundaia
nowa elantra czy ix35?
Rybka&Wieprz:
Witam ponownie,
dopelniajac przedmowce nie nadmienilem, ze nasz ix jezdzi takze czesto po "umiarkowanych", nadbuzanskich bezdrozach:) i to byl wlasnie glowny powod wyboru takiego oto autka...
Pozdrowki
speedmaster:
zaczynam powoli również ten temat rozeznawać i interesuje mnie różnica w spalaniu pomiędzy automatem, a manual'em :roll: rozważam 2 litrowego benzyniaka :roll: i czy jest sens decydować się na 4x4 jeśli poza jednym wyjazdem w góry rocznie auto porusza się tylko w po asfaltach :roll: :?:
NieAmator:
ja bym wziął 4x4 a automat zawsze litr dwa będzie więcej palił po za tym niech nawali to nawet nie na hol auta nie weźmiesz
Rybka&Wieprz:
Nie zgadzam sie z Nieamatorem...
Zakladanie, ze jak sie automat popsuje to jest problem z holowaniem... smiechu warte!!! Przynajmiej silnika nie przeciagniesz;))hehe...
Na amerykanskim forum bylby to post roku!!!
Mialem juz dwa auta w automacie i wszystko sie potrafilo popsuc ale uwierzcie ze nie automat!!!
Pozatym wszystkie sprzedawane wPolsce modele maja asistance wazny w calej Europie, wiec holowanie nie zaboli;)
Zastanowia mnie bardziej slusznosc wybierania 4x4, jesli z auta korzysta sie glownie na drogach asfaltowych.
pozdrawiam:)
Łukasz:
--- Cytat: "NieAmator" ---automat zawsze litr dwa będzie więcej palił po za tym niech nawali to nawet nie na hol auta nie weźmiesz
--- Koniec cytatu ---
Jak automat będzie 6-biegowy i manual 6-biegowy to jeżeli będzie jakaś różnica w spalaniu to raczej nieznaczna. Myślę, że twierdzenie, że każdy automat zawsze będzie spalał litr czy dwa więcej mija się sprawdą i dotyczy głównie przestarzałych konstrukcji.
Inna sprawa, że Hyundai potrafi takie przestarzałe automaty montować w nowych autach. Nie wiem jak jest w ix35 - ile przełożeń ma automat?
Nawigacja
[#] Następna strona