Forum > i20

[i20 PB] Spalanie - czy tylko ja się czuję nabity w butelkę

<< < (20/22) > >>

angal:

--- Cytat: "ziutek" ---Może w starszej(czerwonej) wersji jest inaczej, nie wiem też jak jest po lifcie?
--- Koniec cytatu ---

W starszej wersji jest tak samo.

mulek18:
nie o to pytałem. po tankowaniu też mi się samo zeruje. Jak na mieście dochodzi mi do 8-9 wtedy sobie zeruję i już pali 7 lub mniej.
PS. mały offtop- wsteczny ma świecić tylko z jednej strony?

wafel:
A u mnie właśnie zawiesił się czujnik poziomu paliwa. Tankuje do pierwszego wybicia a wskaźnik pokazuje 3/4 :-/

Daniello:

--- Cytat: "ziutek" ---U mnie ostatnio padł mały rekord. (...) 3,9l/100km :shock:
Zrobiło się cieplej, włączyłem klimę i jechałem dalej, zajechałem do Buska -zdroju, nieco szybszym tempem (do 90), wjeżdżając do Buska komputer pokazał mi 4,5l/100km
Oczywiście należy przyjąć , że komputer zaniża spalanie, ale w trasie jest to błąd niewielki 0,2-0,3l, po mieście do 0,5 litra.
Jak widać realnie przy odrobinie samozaparcia(stosowanie ecodrivingu) i dobrej benzynie można na trasie zejść poniżej 4,5 litra 8-)
Oczywiście realnie mało kiedy są warunki do takiej jazdy, niemniej samochód mnie pozytywnie zaskoczył.
Pozdro
--- Koniec cytatu ---

Da się, da. Mi się udało 4,1l/100km, ale to była masakra a nie jazda, średnia ok 60kmh. Często robię trasy A4 Gliwice-Wrocław, jadę równe 110 km/h > 5,2-5,6l/100km.

To wszystko na benzynie z lotosu/orlenu. Jak zatankowałem na lukoilu to 6-6,5l na tej samej trasie.
Po mieście, krótkie trasy, korki, zimny silnik no to tak nawet do 9l/100km.

kevin55:
Mi w trasie z gór spalił 5,9 gazu przy jeździe 100-120 km/h.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej