Forum > i30 GD

Stuki maglownicy

<< < (2/2)

hajdej:

--- Cytat: bartheck w 12 Grudzień 2020, 18:44:56 ---Witam,

Od jakiegoś czasu mam stuki przy jeździe np po kostce brukowej lub przy kręceniu kierownica lewo prawo. Sprawdziłem wymieniana gwiazdkę i jest cała ale dla pewności dałem nowa nic to nie pomogło. Dzisiaj byłem na 2 stacjach diagnostycznych i mam mały luz na przekładni i pytanie czy jest u nas śruba do kasowania luzu czy trzeba wymieniać magiel na nowy ? Stuki pochodzą od strony kierowcy.
Przebieg 155k
I30 II gd 1.6 crdi 128km 2012

--- Koniec cytatu ---

Odświeżę kotleta. Udało się dojść co było przyczyną stuków, u siebie mam dokładnie to co Ty

Remi124:
Cześć,
proponuje zacząć od najprostszej rzeczy
klucz nasadowy 12 plus długa  przedłużka i dokręcić śrubę na wieloklinie pomiędzy kolumną kierowniczą a maglownicą
jest ciasno ale warto to sprawdzić :-)

pozdrawiam
Remi

hajdej:

--- Cytat: Remi124 w 01 Wrzesień 2022, 21:32:51 ---Cześć,
proponuje zacząć od najprostszej rzeczy
klucz nasadowy 12 plus długa  przedłużka i dokręcić śrubę na wieloklinie pomiędzy kolumną kierowniczą a maglownicą
jest ciasno ale warto to sprawdzić :-)

pozdrawiam
Remi

--- Koniec cytatu ---

Masz może jakieś zdjęcie poglądowe, która to by była śruba ?
Dojdę tam od spodu, pościągać plastiki i jakoś próbować iść do góry w stronę kierownicy ?

Remi124:
Witam,
W ten otwór na końcu po lewej jest wkręcana ta śruba.
Otwierasz drzwi kierowcy, wyciągasz chodnik gumowy i kładziesz na ziemi na wysokości progu, klękasz na nim, nurkujesz pod kierownicę z latarką i za pedałami gazu i hamulca po odsłonięciu wykładziny zobaczysz krzyżak z tą śrubą.
Miłych poszukiwań ;-)

Remi

hajdej:

--- Cytat: Remi124 w 03 Wrzesień 2022, 09:25:57 ---Witam,
W ten otwór na końcu po lewej jest wkręcana ta śruba.
Otwierasz drzwi kierowcy, wyciągasz chodnik gumowy i kładziesz na ziemi na wysokości progu, klękasz na nim, nurkujesz pod kierownicę z latarką i za pedałami gazu i hamulca po odsłonięciu wykładziny zobaczysz krzyżak z tą śrubą.
Miłych poszukiwań ;-)

Remi

--- Koniec cytatu ---

A o tą śrubę chodziło Ci na końcu krzyżaka, te już dawno dokręcałem na maxa, ale nic nie dało, może jesce mocniej trzeba, ale boje wie żeby śruby nie zerwać

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej