Forum > i30 PD
Wymiana lamp przednich na led?
weuek:
Ja tam widzę różne wartości lumenów.
Te halogenowe żarówki "plus" to jedyne sensowne rozwiązanie w niektórych autach. Gdy kupiłem mikusia (z awatara) to nocą, po wyjechaniu z miasta zatrzymałem się i wyszedłem sprawdzić czy lampy w ogóle świecą. Nie byłem przygotowany na aż taką mizerię. Podczas mijania się z innym autem miałem całkowity brak wizji. Z żarówkami "plus" jest zupełnie inny świat jazdy w nocy (nie marnuję ich za dnia, więc tak krótko nie żyją).
olo018:
Dla przykładu OSRAM Night Breaker Laser Next Gen ma taką samą liczbę lumenów dla H1, H7, H8, H11, 9003, 9005 (HB3), 9006 (HB4) co jes niemożliwe !!.
Istnieje jeszcze firma z DE która robi dobre żarówki,w zafirze C tylko jedyne żarówki dawały sensowne światło z modelu HiR2, firma nazywa się Vosla .
weuek:
A tak, to rzeczywiście jest popieprzone. Podobnie jak to, że dla każdej jest "low/high beam", a przecież np. H7 ma jedno włókno, w przeciwieństwie do H4.
tomilipin:
--- Cytat: olo018 w 30 Wrzesień 2021, 11:05:36 ---ma taką samą liczbę lumenów dla H1, H7, H8, H11, 9003, 9005 (HB3), 9006 (HB4) co jes niemożliwe !!.
--- Koniec cytatu ---
Przecież to jest ta sama żarówka z różnymi podstawami, to niby dlaczego ma mieć inne wartości lumenów... Bańka z żarnikiem jest zapewne identyczna.
--- Cytat: weuek w 30 Wrzesień 2021, 11:29:26 ---dla każdej jest "low/high beam", a przecież np. H7 ma jedno włókno
--- Koniec cytatu ---
Możesz taką żarówkę włożyć do świateł mijania (low beam) oraz do drogowych (high beam), jak np. w Hyundaiu i30. Zarówno H7 jak i H4 mają po 55W, więc w czym problem?
weuek:
Ano w tym, że kompletnie nie kumasz czaczy. Weź sobie spójrz choćby na H4 i H7 to się szybko przekonasz jak różne są bańki i druty w nich.
H8 ma mieć domyślnie (ECE) 800 lumenów i 35W.
Nawigacja
[#] Następna strona