Forum > i30 GD
RADIO Z NAWIGACJĄ
zelekzelek:
Dzięki Kolego. A wiesz może czy dostęp do tego wzmacniacza jest od góry dachu czy od dołu? Zastanawiam się czy się zabierać za tą antenę i wzmacniacz , czy sobie odpuścić. Wiem że to offtop ale być może masz tak wiedzę.
A tak przy okazji - tez doświadczasz takich świstów na swoim radiu, jak te, które opisałem w moim pierwszym poście, powyżej? Dodam że jeśli nie masz tweeterow to nie będziesz w stanie tego usłyszeć.
ZYGIniemce:
Żeby dostać się do anteny ,to musisz od środka , zdjąć podsufitki wtedy będziesz miał dostęp ,u mnie nie słychać tych odgłosów,a twetery mam bo kupiłem też na Ali i zamontowałem w miejsce zaślepek przy lusterkach tak jak są oryginalne
ZYGIniemce:
Być może to kwestia radia ,a i jeszcze sobie przeczytaj ten temat
Słaby zasięg radia - wersja bez bluetooth 96170 , trochę też piszą tam o antenie i wzmacniaczu w niej
zelekzelek:
Dzięki! te wątek który podałeś przeczyałem, być moze kiedyś spróbuje się tam dobrać :)
Pozdrawiam!
maniek87:
Jeśli pod antenę podejdzie woda to potrafią korodować styki i sam wzmacniacz. Jakiś czas temu był taki temat poruszany na grupie na FB. W sumie nie wiadomo jaka jest wydolność prądowa nowego radia, ale jeśli jest cos zaśniedziałe na stykach i są spore spadki napięcia to wznacniacz może nie działać prawidłowo. Dlatego warto sprawdzić równie antenę. Co do świstów, to wygląda na to, że jest jakiś problem z filtracją.
Masz możliwość wymiany radia na inny egzemplarz?
Nawigacja
[#] Następna strona