Forum > i30 GD
RADIO Z NAWIGACJĄ
zelekzelek:
Dzięki za rozpiskę. Szczerze to nie wiem czy radio ma zasilanie anteny... :( postaram się sprawdzić.
Rozumiem, że jeśli do radia doprowadzone jest napięcie z pin 18 (room antena) (z konektora A z oryginalnej wtyczki Hyundaia), to można zakładać, że i radio podaje zasilanie na wzmacniacz? Z góry dzięki za pomoc!
maniek87:
Tak, jeśli z radia jest połączenie na pin 18 a kostce A to powinno iść casilanie na antenę, zawsze można to sprawdzić miernikiem. Ogólnie zasilanie anteny może iść ze złącza ISO, albo z tego małego 22 pin. Chyba pin 11 jeśli mnie wzrok nie myli i jest tak samo jak na ofercie, do której link podałeś.
ZYGIniemce:
Tylko tego separatora akurat nie podłączysz kolego bo wtyczka nie będzie pasowala
zelekzelek:
Zatem zajrzalem I okazuje sie ze napiecie wychodzi na pin 18 z radia, zatem zakladam, ze wzmacniacz antenowy jest zasilany...Jakies pomysly co moze byc przyczyna slabego odbioru lub w jaki sposob mozna go poprawic?
Co do podanego separatora - tak, masz racje, to jest zupelnie inny typ wtyczki. Pytanie czy w takim ukladzie, ze radio podaje prad na wzmacniacz - instalacja separatora ma sens?
ZYGIniemce:
Gdzieś czytałem jeszcze kolego że niektórzy wymieniali tą płytkę w antenie ,lub antenę ,może tam nie ma styku lub właśnie ten wzmacniacz w antenie jest już zły ,ja też mam takie radio i na razie u mnie nie ma problemu z odbiorem , nawet za miastem
Nawigacja
[#] Następna strona