Forum > Tucson JM
Kontrolka ESP
arapaho:
Od czasu do czasu w trakcie jazdy zapala mi się na stałe kontrolka ESP. Wówczas przycisk ESP nie reaguje, pomaga jedynie restart silnika. Któryś z kolegów miał podobną przypadłość ?
Zibi.S68:
Świecia mi się ta kontrolka z jeszcze jedną powodem była pęknięta koronka od ABS
arapaho:
czy pękła na skutek "urazu mechanicznego" czy tak sama z siebie ? To ta zębatka na piaście ?
Zibi.S68:
Tego Ci nie powiem jaki był powód ale była stara pewnie pamiętała fabrykę, jak ja ściągałem z mechanikiem to stwierdziliśmy, że pękła chyba ze starości tak sama od siebie. Zostały mi jeszcze tylne do wymiany bo pewnie tez któraś pęknie. Z tego co wyczytałem na tym forum to taki ich urok i nic nie poradzisz na ten temat.
arapaho:
Dzisiaj podłaczyłem pod kompa i wypadły błędy :
1208 - czujnik prędkości koła tylnego lewego - nieprawidłowa szczelina powietrzna czujnika
1211 - czujnik prędkości koła tylnego prawego - nieprawidłowa szczelina powietrzna czujnika
Czyli chyba to co u Ciebie - dwie koronki do wymiany :P
Na alledrogo ceny koronek od 17 do 120 pln - mega rozrzut... Żeby ją wymienić to jakaś grubsza robota? Chyba trza będzie bęben zwalić i hamulce zdemontować - czy się mylę ?
Nawigacja
[#] Następna strona