Forum > i30 PD

Wymiana oleju

<< < (2/3) > >>

m_mitoraj:
Teoretycznie jest tak jak mówisz, nie trzeba w ogóle korzystać z ASO żeby potrzymać gwarancje ale praktycznie pytałem o to przy zakupie i dostałem informacje, ze musi być ASO do tego żeby potem coś wyegzekwować z gwarancji bo inaczej z nimi nie wygrasz. Takie info, nie wiem na ile sprawdzone, dał mi sprzedawca.

JarekEm:
Dzięki Panowie za odpowiedzi. Ostatni raz w ASO samochód był przy 95 tys w lipcu 2019 roku i po telefonie do ASO dowiedziałem się że musze zrobić "przegląd po 3 latach" który kosztuje 1110 zł + 98 zł za przegląd karoserii, nie udało mi się dopytać czy w tej cenie już jest zawarta cena np. oleju czy filtra bo rozłączyło mnie z Panią a później nie można było się dodzwonić  :o  Kolejny przegląd mam zrobić przy 120 tys a jego koszt to 1700 zł, ceny trochę mnie przestraszyły nie ukrywam ale jeśli faktycznie gwarancja będzie uznana w takim przypadku to chyba warto.

ojojo:
wg instrukcji przeglądy masz po 24/48/72/96/..... miesiącach lub przebiegu .../90/120/150... tys km
Przy 120tys. wymieniasz wszystkie filtry (paliwa, oleju, powietrza, kabinowy), płyn hamulcowy i 5,3L? oleju może to być jeden z droższych serwisów ale 1700zł O.O
Dopytaj jeszcze w innym serwisie, nawet w innym mieście

JarekEm:
Dzięki za informację, poszukałem i udało się znaleźć za 1350 zł. Ale od 2 dni pojawia mi się komunikat "Potrzebny przegląd" i liczba dni odliczając od 30. Zastanawiam się co jest tym spowodowane, bo samochód miał przegląd w 07.2019 przy przebiegu 95 tys km. obecnie jest 103 tys km i nie mineło ani 2 lata ani 15 tys km od ostatniego przeglądu. Data zakupu i rejestracji to 01.2017. Czy macie jakieś pomysły/podpowiedzi?  :)

Michu90:

--- Cytat: JarekEm w 05 Listopad 2020, 15:16:28 ---Dzięki za informację, poszukałem i udało się znaleźć za 1350 zł. Ale od 2 dni pojawia mi się komunikat "Potrzebny przegląd" i liczba dni odliczając od 30. Zastanawiam się co jest tym spowodowane, bo samochód miał przegląd w 07.2019 przy przebiegu 95 tys km. obecnie jest 103 tys km i nie mineło ani 2 lata ani 15 tys km od ostatniego przeglądu. Data zakupu i rejestracji to 01.2017. Czy macie jakieś pomysły/podpowiedzi?  :)

--- Koniec cytatu ---

W ustawieniach komputera nie został zmieniony przebieg. Wszystko mozna samemu ustawic :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej