Forum > Getz
[Getz] "Tuning" a prawo?
legenda:
O ile pamiętam w programie "Uwaga Pirat" jak się doczepiali do przyciemnianych szyb z przodu to mają mieć jakiś próg i mogą być przyciemnione
nie jestem pewny chyba 90% przepuszczalności światła ale głowy nie dam uciąć jaki jest ten próg ;-)
toporek:
Aktualnie nawet w moim getzie szyby są teoretycznie przyciemnione (sprawdźcie na szybie napis transparency +/-70% czyli w 30% są przyciemnione [ Ja kicham takie przyciemnienie jak i tak się auto nagrzewa :lol:
Przednie 3 szyby (frontowa i boczne) muszą się obyć bez folii, wiem że tak stanowi prawo.
W światła bym nie ingerował, bo często gęsto jeżdżę za wiejskim tuningiem i nawet nie wiem, czy on hamuje czy pozycyjne ma tylko włączone?!
Zasada na drodze jest taka: Musisz widzieć i być widzianym.
Popieram skrzydła, dostawki do progu, bo to fajnie wygląda, angeleyes też są spoko, czy tam inny lexusstyle, bo chyba mają homologację.
Taki smaczek, który już Kurakowi podesłałem::))
http://www.ath-hinsberger.de/tuning_mazda_kia_hyundai_zubehoer.php/sid/x/shp/oxbaseshop/cl/alist/cnid/9ff44afd07b1d1048.78666720/changelang/1
Zbyszek:
toporek, Twój link nie działa :cry:
70% przepuszczalności to minimum wg prawa a dziś większość nowszych aut ma już takie szyby więc cokolwiek więcej zrobisz- jesteś poza prawem (dotyczy szyby czołowej oraz bocznych w polu widzenia kierowcy).
Kurako:
tylko, że przy kupnie dobrej folii do przecimniania, swiatło nawet z przyciemnionej lampy jest tak samo widoczne jak z homlogowanej, ale powtarzam, trzeba mieć odpowiednią folie ;)
[ Dodano: 2012-04-15, 23:32 ]
co to jest CANBUS? bo zamierzam gacka wyposarzyc w takie coś : http://allegro.pl/zarowka-c5w-5050-smd-36-mm-4-led-canbus-katowice-i2222546192.html
Łukasz:
--- Cytat: "Kurako" ---co to jest CANBUS?
--- Koniec cytatu ---
CAN BUS == magistrala CAN, rodzaj magistrali komunikacyjnej wykorzystywanej w przemyśle motoryzacyjnym (ale i nie tylko).
Pod hasłem magistrala CAN albo po prostu CAN możesz znaleźć w internecie dużo informacji na ten temat.
Nawigacja
[#] Następna strona