Forum > Tucson JM
[Tucson] Wyposażenie Tucsona
Krzecha:
Dużo pasuje szczególnie tych niewidocznych, zawieszenie, napęd, silnik,
ale to co widać na zewnątrz i wnętrze już nie jest zamienne.
--- Cytat: "Shadows" ---Lusterko możesz dokupić ze Sportage i już masz kompas, tam to chyba w standardzie było.
--- Koniec cytatu ---
Tu się nie mogę zgodzić chyba że jestem w błędzie, moje lusterko jest około 5 cm od podsufitki,
gdyby było wyżej mógłbym stwierdzić że lusterko z kompasem dolega do podsufitki
a tam jest schowana wtyczka zasilająca całe to lusterko, więc ma to prawo bytu.
Ja nie mam żadnej wtyczki w podsufitce, sprawdzałem wykręcając schowek na okulary.
No i ta odległość montażu.
PS.kabelek z prawej jest od rejestratora
jeżeli ktoś domontował sobie takie lusterko i wie co i jak,
gorąco prośba o podzielenie się informacjami ;-)
Shadows:
Na zdjęciach wyglądają identycznie do Tucson i Sportage. Róznica jest w cenie, Tucson 100zł i więcej, Sportage od 40zł, śmieszność cen wynika pewnie z tego, że w Tucsonie to rzadkość, Sportage prawie standard, ale różnic w budowie nie zauważyłem.
Rozważam zakup takiego lusterka. Instalacji na pewno nie masz skoro nie miałeś tego na wyposażeniu.
Obadaj sprawę i wyprowadż mnie z ewentualnego błędu.
Krzecha:
Znalazłem zdjęcie lusterka jeszcze na szybie w Sportage II i lusterko jest wyżej zamontowane niż u mnie w Tucsonie.
Dlatego śmiem twierdzić że chyba nie będzie to dobrze wyglądać.
Kabelek musi jakoś iść do tej wtyczki, a dodatkowo kable jest 6-pinowy to z tym podłączeniem chyba nie taka prosta sprawa.
Próbowałem zdjąć lusterko z szyby aby zobaczyć jego mocowanie i nie daje rady,
kręci się w kółko, w nissanie pamiętam że kręciłem 45 stopni i wyskakiwało, tu jest inny mechanizm.
Na alledrogo są faktycznie dwie aukcje po 40zł (+wysyłka 25PLN!) ale też poczekam!
Może kto inny coś ciekawe napisze :-P
Shadows:
Czyli w Tucsonie albo też tak wysoko je montowano albo jest innaczej to rozwiązane, w sensie niższe wykończenie podsufitki bo lustra te same.
Dobrze byłoby kupić takie lustro wraz z kompletną wiązką.
Ogólnie fajna sprawa ze względu na fotochrom bo ten kompas jest raczej bezużyteczny w czasach GPS.
kosmos2011:
Zapraszam do tematu o lusterku wstecznym http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=7071&highlight=lusterko
Nawigacja
[#] Następna strona