Forum > Tucson JM

[Tucson] Wyposażenie Tucsona

(1/12) > >>

czaperek:
Niedawno kupiłem Tucsona 4x4 2,0 benzyna 140 KM. Poprzedni właściciel nie posiadał faktury z zakupu, lecz oświadczył,że samochód wyposażony jest w fabryczny autoalarm uruchamiany z centralnego zamku oraz immobilizer.
Samochód posiada skórzana tapicerkę, produkcji 2006 r, posiada TCS, automatyczna klimatyzację. Jest to chyba wersja wyposażenie Premium. Auto jest z polskiego salonu.
Moje pytanie brzmi:Czy samochody w tym wyposażeniu maja montowany fabrycznie autoalarm, jak jest uruchamiany i jak działa , czy jest fabrycznie wyposażony w immobilizer. Na szybach jest oznaczenie Hyundai Safety coś tam, coś tam.
Być może pytanie jest naiwne :oops:  lecz chciałbym mieć na ten temat wiedzę.
Pozdrawiam.

Zbyszek:

--- Cytat: "czaperek" ---Na szybach jest oznaczenie Hyundai Safety coś tam, coś tam.
--- Koniec cytatu ---

Na to nie patrz. Jeśli auto jest z polskiego salonu łatwo to ustalisz w ASO po VIN. Można sprawdzić jeszcze prościej. Po przekręceniu kluczyka powinna zapalić się kontrolka w kształcie kluczyka (żółta). Po uruchomieniu gaśnie- znaczy jest immobiliser. Co do alarmu- zamknij auto z pilota (jeśli masz przycisk w kluczyku to już oznacza fabryczny alarm). Po zamknięciu otwórz auto ale nie przyciskiem tylko wkładając kluczyk w zamek. Jeśli włączy się alarm- masz odpowiedź.

zbyh:
TAK  jak pisze Zbyszek . Ja mam ten rocznik co Ty  ale pilota mam osobno i też fabryczny alarm  zabezpiecza przed otwarciem drzwi, maskę, kufer i tylną szybke . W środku żadnych czujników ruchu nie ma. Wersja Premium jako jedyna ma el. szyberdach. Pozdro

czaperek:
Sprawdzone. Po zamknięciu z zamka centralnego i otwarciu drzwi kluczykiem alarm się uruchamia, immobilizer tez jest ( symbol kluczyka na tle samochodu )

bobek310:
Witam. Podepnę się pod temat, bo też dotyczy wyposażenia. Niedawno kupiłem Tucsona 2.0 CRDi 4x4 2008 rok. Przy ubezpieczaniu pani zadała mi trudne pytanie: czy to jest wersja wyposażeniowa  STEEL, czy PREMIUM. Nie miałem zielonego pojęcia. Moje pytanie brzmi: jak można rozpoznać? Czy są jakoś oznaczone? :?:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej