Forum > i30 GD

LUSTERKA ZEWNĘTRZNE SKŁADANE ELEKTRYCZNIE

<< < (2/4) > >>

tomasz0303:
Kupiłem wiązkę i poszła na dawcę (potrzebne piny) ,a w drzwiach nowe używane.

ZYGIniemce:
Lusterka wymieniłeś całe czy tylko środek ,masz może schemat tej wiązki w drzwiach, u mnie do lusterek idzie tylko 5 przewodów ,3 sterowanie i dwa do podgrzewania lusterek

GsiTurbo:
tomasz0303 - mam pytanie: dojrzewam do tego rozwiązania w mojej Elantrę. Lusterka 10pinowe mam, kaseta z przełącznikiem jest. Moje pytanie dotyczy zasilania silników składania lusterek - czy one mają wewnętrzny kontakt wyłączające składanie po osiągnięciu pozycji, czy po prostu system daje zasilanie na daną ilość sekund? Jak to działa? Z góry dziękuję.

tomasz0303:
zasilanie jest doprowadzone na stałe niezależnie od położenia stacyjki. w silniku składania lusterek są krańcówki, które kończą prace po osiągnięciu danej pozycji .

tomasz0303:

--- Cytat: ZYGIniemce w 21 Wrzesień 2020, 17:31:23 ---Lusterka wymieniłeś całe czy tylko środek ,masz może schemat tej wiązki w drzwiach, u mnie do lusterek idzie tylko 5 przewodów ,3 sterowanie i dwa do podgrzewania lusterek

wymieniłem całe lusterka z 5pinowe na 10 pinowe i wiązki w drzwiach kierowcy wtyczka D10 10 pin i pasażera wtyczka D30 10 pin wiązki udało mi się kupić na allegro.
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej