Forum > Sonata

[Sonata Y3] Potrzebuję numery oryginalnych części zawieszeni

<< < (2/2)

Zbyszek:

--- Cytat: "kenczorf" ---Nie kojarze rowniez producentow do koreancow. Wiec mam pytanie czy np firma Hyundai widniejaca w katalogu IC to sa oryginalne czesci?
--- Koniec cytatu ---

TAK. Różnica jest jedynie w opakowaniu. W ASO są sprzedawane części w opakowaniu tak jak na tzw. pierwszy montaż. Jest napisane na pudełku Genuine Parts (oryginalne części). W sprzedaży poza siecią ASO np. w IC te same części masz w opakowaniach na aftermarket. Nie ma napisu Genuine Parts a w zamian masz logo konfekcjonera (pakowacza)- firmę MOBIS. Na rynku części "pierwszo montażowych" nie ujawnia się producenta czy konfekcjonera. Po prostu kupujesz części z logiem marki Hyundai i tyle. W środku masz te same części. Opakowania są również podobne.

--- Cytat: "kenczorf" ---Pozniej czy firma OEM jest to oryginal bez pudelka?
--- Koniec cytatu ---

NIE. OEM= Original Equipment Manufacturer (producent oryginalnego wyposażenia). To są często części porównywane z oryginałem bądź nawet te same części ale sprzedawane z logiem konkretnego producenta (w przypadku części do koreańczyków często jest to np. firma PartsMall Korea). Reasumując: możesz ze spokojem sumienia montować (sprawdzone).

--- Cytat: "kenczorf" ---CTR robi dobrej jakosci zamienniki...prawda to?
--- Koniec cytatu ---

TAK. CTR jest producentem wysokiej jakości elementów zawieszenia tzw. miękkiego dla koreańczyków. Nie odbiegają niczym od oryginału. Nie należą też do najtańszych.

kenczorf:
Monter, Złośnik, Zbyszek, dzieki. Dzis zamowilem wszystkie czesci....a w ASO mowili, ze nie dostane zamiennikow  :-P  Wszystko marki OEM.
Jedynie numer od gumek mocujacych staba nie pokazywal nic....wiec zostaly znalezione inaczej  :-)

Złośnik:
Ale takie tuleje masz tutaj np.:
http://www.fox.rzeszow.pl/tulejka-dr-zka-stabilizatora(4,23893,32300).aspx

A to sprawdzona firma i sklep. Kupowałem u nich już wiele części. Wszystko ok.

Monter:
Polecam sklep FOX podany przez Złośnika / nie to zebym coś z tego miał  :-D / .Kupowałem u nich prawie wszystko do tylniego zawieszenia/ temat na poprzednim forum/ a teraz kupuję u nich cewkę do swojej Soni /197 zł a w IC 380 / . Oto ich strona na Aledrogo http://moto.allegro.pl/cewka-zaplonowa-hyundai-sonata-santa-fe-trajet-2-4-i2238419364.html .  :-D

kenczorf:
namiar na ten sklep tez sie przyda w przyszlosci :) a gumki kupilem w IC bo znalezli po katalogu bez numerow po 14pln sztuka :)
Dodam, ze to akurat w ASO jest tansze bo tam wolaja po 7pln za sztuke...mankament jest taki, ze minimalne zamownienie to 5 szt. :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej