Autor Wątek: [ix20] Kolor nadwozia - jak sprawdzić?  (Przeczytany 9846 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Geronimo

• Gość
[ix20] Kolor nadwozia - jak sprawdzić?
« dnia: 13 Kwiecień 2012, 17:32:16 »
Witam Kolegów. Mam pytanie gdzie mogę znaleźć kod  czy symbol koloru jakim został pomalowany mój ix20. W poprzenim moim autku w bagazniku i Ksiazce obsługi znajdowału sie naklejki z dziwnym układem kolumn z ciagiem liczb i cyfr. gdy potrzebowałem dobrac kolor do malowania lusterek w lakierni sprawdzili tylko te naklejki i tyle. dziś chciałbym pomalować boź dachowy pod kolor nadwozia i chiałbym sorawdzić symbol koloru. Czy w Hyundaiu jest takie miejsce, gdzie mogę to znaleźć? Z góry dziękuje za pomoc.

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-04-13, 21:22 ]
Temat przeniosłem do odpowiedniego działu

Offline Timon

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Kwiecień 2012, 18:33:02 »
W starszych modelach kod koloru był na tej samej tabliczce co nr VIN pod maską. Sprawdź tam. U mnie na tabliczce kod koloru to "MJ" i jest podpisany jakimiś dwoma krzczkami koreańskimi oraz angielskim "PAINT".

Tu masz zbiór palety kolorów różnych marek: http://www.dupontrefinish.eu/portal/ .

Tam wybierzesz te znaczki ">>>>>" po "Colour Formulas, Colour Pages & Colourtool Support", naciśniesz zgadzam się. Następnie wybierzesz wyszukiwanie zaawansowane. Wpiszesz kod i opcjonalnie model/rocznik itp. Wyświetli ci się jeszcze miniaturowa próbka koloru dla pewności czy to to.

beazee

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Kwiecień 2012, 01:58:46 »
Połowa słupka B po stronie kierowcy. Skrót najczęściej trzyliterowy.