Forum > ix35 EL
[ix35] Sobwoofer - czy jest możliwość dodania
stryjek998:
Jestem szczęśliwcem bo mam subwoofer i wzmacniacz a to dlatego że mam fabryczną radio-nawigacje ,która idzie pod wzmacniacz i nie ma kostki ISO tej głośnikowej . Wiem ,że wszystko jest po prawej stronie w bagażniku ale jeszcze tam nie zaglądałem i dlatego nie mogę wymienić radia na Androidzie bo mam wzmacniacz .
Cristobal:
Z tą szczęśliwością tobym nie przesadzał ;D Ja temat wymiany radia fabrycznego z nawigacją przetrenowałem w Listopad 2019.Kupiłem sobie fajne radio na androidzie od chinoli i pojechalem do magika zamontować.Okazało się że mam wzmacniacz i suba i pomimo przymiarki kilku interfejsów to razem nie hula-radio nie wzbudza wzmacniacza .Pozostały dwie opcje-rżnąć i obejść wzmacniacz albo sobie darować.Wybrałem opcję dwa-sprzedałem radio i teraz aktualizuję nowym oprogramowaniem fabryczne radio i tyle-mam aktualne mapy i jakieś delikatne zmiany w oprogramowaniu radia.
Co do barwy dzwieku z fabrycznych głośników-dla mnie mającego 0 stopień umuzykalnienia gra bardzo przyzwoicie i można poustawiać barwę w korektorze (fabryczne radio) więc w myśl powiedzenia "lepsze wrogiem dobrego" nie zmieniam .
stryjek998:
A dodawałeś do swojego radia Can busa i Audio Boxa .Bo to podstawa aby zadziałało . Ja kupiłem radio na androidzie i te dwa moduły o których wspomniałem .Tylko takie okablowanie musiałem dokupić (foto ) bo kostki nie pasowały.
kitom:
Can busa i Audio Box w przypadku oryginalnej, fabrycznie montowanej stacji multimedialnej z navigacja nic nie da. System dźwiękowy infiniti ( z subwooferrem w bagazniku) zamontowany w tym przypadku składa się ze wzmacniaczy zaszytych gdzieś w aucie i radia które jest podłączone do tego systemu na innych zasadach niż normalne urządzenia. Inne radia w tym przypadku nie będą działać niestety ( chyba ze pociągniemy nowe kable do wszystkich głośników ). Ostatnio w moim Chevrolet Epica zamontowałem radyjko na androidzie i takie tez chciałem w ix35 (dostęp do obd2 z poziomu radia i lepsza navi) ale okazało się po wizytach na paru rożnych forach i zaczerpnięciu informacji w firmach, zarówno polskich jak i niemieckich, zajmujących się tuningiem i wymiana stacji medialnych, ze w tym przypadku jesteśmy skazani na fabryczne urządzenie :(.....gra nieźle, ale brakuje mi podglądu obd2 i lepszej navi, o lepszym playerze czy możliwości korzystania z internetu, a w szczególności Spotify i YouTube nie wspomnę ....
stryjek998:
Kitom kto kogo wprowadza w błąd ?
Nawigacja
[#] Następna strona