Forum > i30 GD
Remapping
carsik:
ja napisałem jak to się powinno zrobić a nie jak co niektórzy robią. W tych samych wersjach silnikowych istnieją dziesiątki wersji hardwaru i softwaru, jeśli chcesz ryzykować i wgrać coś co może spowodować że szlag trafi Ci ECU to oczywiście wolno Ci to zrobić. Czy musi się to wydarzyć, oczywiście że nie musi, może się udać i będzie ok. Zgodnie ze sztuką jest zrobić back up starego programu i na jego bazie po wprowadzeniu odpowiednich poprawek zrobić nowy soft i wgrać to do ECU. Ale jak niektórzy mawiają no risk no fun.
Zibi.S68:
Jak się nie mylę to Honda w 1.4 benzynie ustawiała trzy moce 75 kucy 90 kucy i w Japonii może w jeszcze w jakimiś kraju 100 kucy a wszystko to związane z opłatami. Więc oczywiście, że można podmienić program. Jeżeli tuner posiada takowy oryginalny to pewnie Ci wgra jak się będziesz bardzo upierał.
BSOD:
Pierwsze 1.6TDI są identyczne sprzętowo, później kilka wersji 2.0TDI też jest robione programem samym.
Jeżeli chłopaki w serwisie VOLVO proponują aktualizację softu silnika w mocniejszej wersji to czemu mam nie skorzystać?
To że wszyscy idą jedną ścieżką nie znaczy że jest to jedyna słuszna droga ::)
weuek:
To masz teraz TDI w hyundaiu? ::)
Yahoou:
Spróbuję tutaj żeby nie zakładać nowego wątku...
Czy ktoś poleci jakąś dobrą i uczciwą hamownię w okolicach Łodzi? Właśnie skończyła się gwarancja w moim I30GD 1,6crdi i chętnie bym go troszkę podrasował. Myślę, że ze standardowych 110KM spokojnie można zrobić około 140...
Nawigacja
[#] Następna strona