Forum > Accent
naprawa stabilizatorów w tyle....jaki koszt?
pawelts:
Witam ....dziś byłem u mechanika, w czasie ogólnych oględzin wyszło że oba "drążki" stabilizatora w tyle "mają luz " .... (z obu stron jednego i drugiego) .... po chwyceniu ich można nimi poruszać w prawo i lewo.....w efekcie auto "pływa" na ulicy.....i teraz moje pytanie...jak wygląda naprawa tego i z jakimi kosztami się wiąże?
e-gen:
tylne łączniki stabilizatora to 50 zł /sz + gumy 10 zł/szt.
chyba że chodzi Ci o tuleje/gumy wahacza to wtedy musisz liczyć ok 20 zł za jedną tuleje
ceny znajdziesz tu eKatalog
kamil128tetryk:
Witam będziesz miał ciężko w ogóle dostać te łączniki stabilizatorów. Ja kupowałem je w serwisie. Jeden łącznik złożony jest z 4 gumek ,1 rozdzielacza plastikowego, 2 blaszek na te gumki, no i wzmocnionej śruby. Ja za obydwa łączniki zapłaciłem 48 zł
[ Komentarz dodany przez: grzesik1: 2008-10-15, 21:21 ]
Edycja tekstu pod względem poprawności gramatycznej. Na przyszłość- stosuj polskie literki, przecinki i kropki!!!
BartBartez:
--- Cytat: "kamil128tetryk" --- Jeden łącznik złożony jest z 4 gumek ,1 rozdzielacza plastikowego, 2 blaszek na te gumki, no i wzmocnionej śruby
--- Koniec cytatu ---
Czyli wygląda yo na identyczne rozwiązanie jak w Scoupe z przodu.
UWAGA - najtańsza opcja:
rozdzielcza plastikowy(w kształcie szpulki) - zostaje stary
Blaszki - zostają stare
śruba z nakrętką jeśli się urwie - M10x 120 (wystarcza) koszt około 2,50zł
Gumki - od opla kadetta 4x 1zł (mają dodatkowe "cycki", które łatwo można odciąć)
Koszt całkowity na jedną stronę 6,50zł. I co najciekawsze wytzrymuje dłużej niż orginał.
Powodzenia
pawelts:
wielkie dzięki za odp......czyli jednak da się to zrobić w rozsądnych granicach......mechanik zapewniał mnie że przy tym jest bardzo dużo roboty , problem jest z odkręceniem śrub itp ...ogólny koszt min 200zl wraz z częściami......
Nawigacja
[#] Następna strona