Forum > i30 PD
Co ile km wypalanie dpf
Blue ix35:
Silnik 1,7 z 2011 zima bylo co 250km teraz co 150 i gdzie ta ekologia pytam sie ?...wypalanie trwa okolo 20 minut porazka jakas. Pozdrawiam ekologow 8)
weuek:
Tylko jednego diesla miałem, i to bez tego upierdliwego filtra. Ale widzę, że ludzie lubią się nim bardziej katować niż ja drganiami, hałasem i smrodem mojego byłego diesla (jeden z pierwszych CR).
Blue ix35:
--- Cytat: weuek w 26 Maj 2021, 21:37:44 ---Tylko jednego diesla miałem, i to bez tego upierdliwego filtra. Ale widzę, że ludzie lubią się nim bardziej katować niż ja drganiami, hałasem i smrodem mojego byłego diesla (jeden z pierwszych CR).
--- Koniec cytatu ---
Moze dlatego ze tylko jednego ;), Ix jest moim pierwszym z dpf (na 7 z dieslem i 5 z benzyna) i mozliwe ze ostatnim dzieki dpf, kolejny bedzie hydrogen albo elektryk :P albo chevy van z 6,2ltr :o , a propo's drgan , halasu i smrodu...ten Twoj musial byc juz wiekowy, aktualne diesle nie sa takie zle jesli chodzi o kulture pracy oczywiscie to nie bezyna ale to tez nie vw czy fiat z poczatkow produkcji , ...zeby nie ten dpf :'(
weuek:
Wiem (widzę, słucham, wącham). Skończył się smród, to zaczął się depeef. No i start-stop jeszcze.
Mój nie był wiekowy, bo sprzedałem go gdy miał 10 lat. Do 2010 r. był oferowany bez filtra cząstek stałych (oprócz rynku niemieckiego, bo tam tylko do 2007).
Blue ix35:
--- Cytat: weuek w 26 Maj 2021, 22:13:07 ---Wiem (widzę, słucham, wącham). Skończył się smród, to zaczął się depeef. No i start-stop jeszcze.
Mój nie był wiekowy, bo sprzedałem go gdy miał 10 lat. Do 2010 r. był oferowany bez filtra cząstek stałych (oprócz rynku niemieckiego, bo tam tylko do 2007).
--- Koniec cytatu ---
Oj tam...w pewnym wieku to juz i wzrok nie ten nie mowiac o sluchu...a wech w czasach covid mocno nadwyrezony ;), to fakt skonczyla sie pewna epoka wymyslili cos nowego i ulepszyli >:( a start stop mozna wylaczyc - niestety wielka kasa kontroluje ekologie i robi co chce, gdzies czytalem o elektrykach Tesli ze trzeba zrobic autem 500 tysi km zeby zaczelo byc ekologiczne, a tu po 10 latach trza mylsec o nowym akumulatorze-baterii za nie male pieniadze i ktos to musi zutylizowac oczywiscie...ta ze ten no tego... ;)
Ok bo sie offtop zrobil 8) Pzdr :)
Nawigacja
[#] Następna strona