Autor Wątek: uszkodzony zamek drzwi ix35  (Przeczytany 4964 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline muzykfan

• HKP
  • **
uszkodzony zamek drzwi ix35
« dnia: 23 Styczeń 2019, 12:53:30 »
Witam
Mój ix35 po kilku latach zaczyna mieć problemy... np. drzwi kierowcy nie otwieraja się z kluczyka tylko po przekręceniu klucza w zamku (ale się zamyka z pilota) Klapa bagaznika nie otwiera się z pilota ale ( ciekawostka ) po przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy otwiera sie klapa:):) kamera cofania nie działa gdy tylko zaczyna się zima i jest mokro. Zaczyna działać jak przychodzi lato i jest gorąco:)
Usunąłem problem ze stukającym przednim zawieszeniem (wszechobecny z tego co wiem)
przyczyną były amortyzatory (przebieg 12000km) ale teraz jest cicho.
Ekoskóra złazi z fotela kierowcy (przebieg 90000km)
Jeśli ktoś miał podobne problemy i je rozwiązał to uprzejmie proszę o podpowiedzi rozwiązania:)
Pozdrawiam
Tomek
PS
Jeśli znacie jakiegoś speca od Hultaya z okolic Poznania dajcie znać:)

Offline ix35kris1981

• HKP
  • **
Odp: uszkodzony zamek drzwi ix35
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Czerwiec 2020, 02:33:11 »
Znalazł pan odpowiedz na pytanie czemu zamek centralny nie otwiera drzwi kierowcy?

Offline Przemek65

• HKP
  • **
Odp: uszkodzony zamek drzwi ix35
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lipiec 2020, 13:35:12 »
Jeśli chodzi o problemy z zamkiem to ewidentnie jest on uszkodzony.
Przerabiałem ten problem w moim ix35. Po wymianie problemy z otwierałem i zamykaniem z pilota oraz otwieranie klapy został rozwiązany. U mnie już 3 zamki były wymieniane. Za każdym razem jak uszkodził się którys zamek to klapa się nie otwierała. Tylko po wciśnięciu środkowego przycisku na pilocie zaczynała reagować. Jakoś jest to powiązane.