Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Wskaźnik temperatury

<< < (2/4) > >>

ramboos:
Witam, chciałbym podłączyć się pod temat.

Wiecie może gdzie znajduję się czujnik temperatury zewnętrznej w nowszym modelu Santa Fe 2.2 CRDi 2006r?

Byłbym wdzięczny za fotki i informację jak się do niego dobrać?
Czy trzeba zdejmować zderzak żeby go wymienić?

Pozdrawiam!

kosmos2011:
http://www.fox.rzeszow.pl/czujni  97280-2B100

ramboos:
Dziękuje bardzo, czujnik już mam właśnie z FOX Rzeszów. Wszystkie części od nich zamawiam.

Powiedz mi jeszcze proszę czy muszę zdejmować zderzak żeby wymienić czujnik?
Czy jest jakaś inna metoda dojścia do czujnika?

pumek1976:
Witam, ja tą czynność pozostawiłem serwisowi, już jestem po wymianie i wszystko działa jak należy. Z tego co wiem to raczej niezbędne jest zdejmowanie przedniego zderzaka celem wymiany czujnika ( potwierdzone z 2 niezależnych źródeł: mechanik i serwis ) :-) chyba, że zrobisz mała prowizorkę i zamontujesz czujnik na tzw paski zaciskowe

ramboos:

--- Cytat: "pumek1976" ---Z tego co wiem to raczej niezbędne jest zdejmowanie przedniego zderzaka celem wymiany czujnika (potwierdzone z 2 niezależnych źródeł: mechanik i serwis ) :-)
--- Koniec cytatu ---

Kolego każdy serwis/mechanik chce zarobić, więc poda Ci informacje, które skłonią Cię do pozostawienia auta w serwisie. Po to są takie fora jak te aby w prostszy sposób rozwiązywać problemy.

Okazało się, że nie trzeba zdejmować zderzaka. Pod tablicą rejestracyjną znajdują się otwory, które dają dostęp do czujnika temperatury.

Wystarczy śrubokręt, chwila cierpliwości i czujnik wymieniony. Co prawda bez tej metalowej ramki ale wskazania temperatury są już prawidłowe.

Podziękowania i pozdrowienia dla użytkownika kosmos2011 za materiały, które pomogły w zlokalizowaniu "rozwiązania". :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej