Forum > i30 PD

Czas naprawy na gwarancji

<< < (2/2)

farciarzgilmore:

--- Cytat: ELETomek w 27 Maj 2020, 10:44:59 ---Czas naprawy to 60 dni. Nie wiem czy covid19 cos tu zmienia. Dopiero po uplywie tychze 60 dni mozesz cos dzialac.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki kolego, to znaczy, że jeszcze trochę mogę poczekać. Byłem wczoraj w serwisie wziąć samochód zastępczy i z rozmowy wynika, że faktycznie jest problem z częściami. Chodzi konkretnie o tłoki, nie wiem gdzie to jest produkowane ale chyba w Korei i ten przestój ma związek w covid-19.

iPeace:
A możesz powiedzieć jak w sytuacji tak długiej naprawy wygląda kwestia samochodu zastępczego? Dostałeś za darmo od dealera/ASO czy może jakieś dodatkowe ubezpieczenie?

farciarzgilmore:
Samochodu zastępczego na początku nie chciałem gdyż obydwoje z żoną pracujemy zdalnie w tym czasie, więc nawet nie pytałem. Od wczoraj niestety muszę już mieć auto więc kilka dni wcześniej to zgłosiłem. Dostałem normalnie z wypożyczalni (HERTZ) od ASO bezpłatnie. Podpisaliśmy tylko protokół i oświadczenie. Mam jeździć do czasu kiedy nie dostanę swojego. Salon chyba widział, że to trwa wyjątkowo długo i poszedł mi na rękę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej