Forum > i30 PD
Czas naprawy na gwarancji
farciarzgilmore:
Witam. Potrzebuję informacji i porady. Hyundai i30 z lipca 2018 roku, oddany na gwarancji do serwisu dnia 20 kwietnia. Problem był taki, że jak samochod się zagrzał to na wolnych obrotach stukalo coś w silniku. Po rozebraniu silnika okazało się że jest jakaś wada i jest luz gdzieś, blok silnika, tłok itp. Dość poważna sprawa i powiedziano mi że jest do wymiany praktycznie wszystko, tzn. zostaje tylko głowica i osprzęt silnika. I teraz pytanie kluczowe. Ile taka naprawa może potrwać biorąc pod uwagę sytuację z covid19. Do dnia dzisiejszego nic nie jest zrobione, mam tylko informacje, że papierowo jest zgoda centrali i do dzisiaj czekają na jakieś części. Przypominam auto zostawiłem 20 kwietnia. Maila do Hyundaia napisałem 2 tygodnie temu i do dzisiaj nic. Dzwoniłem z pytaniem co z odpowiedzią to potwierdzili że mail doszedł i został przekazany do właściwego działu. To jest normalne, że to tak długo trwa? Zaczynam mieć poważne obawy. Co mogę jeszcze zrobić? Gdzie dzwonić?
farciarzgilmore:
--- Cytat: max66 w 25 Maj 2020, 19:09:14 ---Możesz napisać do Centrum Obsługi Klienta Hyundai Motor Poland .
Tu masz e-mail- kontakt@hyundai.pl
Powodzenia :)
--- Koniec cytatu ---
Napisałem wyżej że maila wysyłałem na ten adres a nawet dzwoniłem i nic. Przekazali do właściwego działu i cisza.
max66:
--- Cytat: farciarzgilmore w 25 Maj 2020, 16:37:49 ---Maila do Hyundaia napisałem 2 tygodnie temu i do dzisiaj nic.
--- Koniec cytatu ---
Nie było napisane że napisałeś do Centrum i na ten adres tylko że do Hyundai a wiesz ile jest serwisów w Polsce ??
Ok .usuwam swój post .
farciarzgilmore:
--- Cytat: max66 w 25 Maj 2020, 22:47:30 ---
Nie było napisane że napisałeś do Centrum i na ten adres tylko że do Hyundai a wiesz ile jest serwisów w Polsce ??
Ok .usuwam swój post .
--- Koniec cytatu ---
OK luz, nie dopisałem, że Centrala i faktycznie mogło zmylić. Proszę o porady co z tym fantem robić, czy czekać dalej cierpliwie?
ELETomek:
Czas naprawy to 60 dni. Nie wiem czy covid19 cos tu zmienia. Dopiero po uplywie tychze 60 dni mozesz cos dzialac.
P.S. Brt czy w edycji posta nie ma polskich znakow ?
Nawigacja
[#] Następna strona