Forum > Tucson JM
[Tucson] Zapach spalin w kabinie
zbyh:
Witam. Co jakiś czas w trakcie jazdy po mieście wyczuwam zapach spalin w kabinie i nie są to spaliny z rury wydechowej samochodu stojącego lub jadącego przede mną, w trasie raczej tego nie czuję. Czym może to być spowodowane? Macie Koledzy jakieś sugestie.
tommatiz:
Witam. Może po prostu trzeba wjechać na kanał i zobaczyć cały wydech od kolektora po końcówkę tłumika. Może jakaś mała dziurka się zrobiła i przedmuchuje.... Pzdr
zbyh:
Zajrzałem dzisiaj pod spód na kanale, ale nie widać żadnej nieszczelności i nawet nie czuć było spalin. A jak wjeżdżałem do garażu znowu śmierdziało i to czuć było nawet na zewnątrz. Nie wiem może DPF się próbuje wypalać.
jacek2:
Stawiałbym na nieszczelność w okolicy komory silnikowej. połączenie od kolektora do rury wydechowej. DPF wypala się tylko na dłuższej trasie, anie przy delikatnym pyrkaniu na podwórku lub dróżce osiedlowej :evil: :roll:
Daz:
Witam kolegow
Jestem posiadaczem Tucsona od kilku tygodni i zastanawia mnie zapach,ktory pojawia sie przy zapalaniu silnika w czasie podgrzewania swiec.
Zapach podobny do palonej izolacji albo bakielitu,zapach znika po kilku sekundach,dzieje sie to przy pierwszym rozruchu dnia nastepne sa ok.
Pomyslalem ze moze miec to zwiazek ze swiecami zarowymi,moze ktos mial podobne doswiadczenia.Przeczytalem o podobnym problemie na innym forum ale wina zostala obarczona klima i po serwisie bylo dobrze.
Pozdrawiam
Daz
Nawigacja
[#] Następna strona