Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] 2.2 CRDI-ruszył,zgasł i nie odpalił

(1/2) > >>

jlupino:
Witam

Dzisiaj podczas jazdy do pracy 40 km podjechałem do znajomego ,chwilę pogadaliśmy pod domem,a samochód w tym czasie był na chodzie.Po jakichś 3-4 minutach wszedłem do auta wrzuciłem drive i po około 2 sekundach od ruszenia coś puknęło (słowa znajomego,bo w aucie radio grało i nie słyszałem) i samochód odmówił dalszej jazdy . Kontrolki gasną, świece żarowe również ,rozrusznik kręci, ale nie odpala. Odłączyłem aku na chwilę, ale nie pomogło.

Proszę o sugestie ,co to może być-pompę paliwa  słychać.

Zibi.S68:
diagnozowałeś go bo tak to trochę ciężko, ostatnio jadąc sobie z roboty do domu pługiem czyli Peugeotem 206 też coś  hukło budą zatrzęsło sygnał dźwiękowy kontrolka check na desce moja ulubiona, silnik zgasł powodem po diagnostyce czujnik położenia wału. Natomiast w SM wymieniałem także czujnik położenia wału ale na desce nie sygnalizował tego checkeim, może u Ciebie także ten czujnik padł. Daj znać co było powodem Pozdrawiam.

jlupino:
Interfejs diagnostyczny nie ujawnił żadnych błędów.

Laweta-mechanik-diagnoza TURBO poszło w drobny mak  :cry:

Zibi.S68:
Pocieszę Cie ja też turbo wymieniałem padło przy ok. 170 000 trochę kosztowało ale jak to mówił mały rycerz "NIC TO", niech Ci mechanik dobrze wyczyści intercooler bo będzie w nim pełno opiłków.

Marcin1985:
Proponowalbym zajrzec pod oslone rozrzau...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej